2/4 anonim válasza:
A chili paprika. A paprikában van C- vitamin. Az már más kerdés, hogy a szárított chiliből mennyit eszel. Itt a szezonja, ha C-vitamint akarsz bejuttatni a szervezetedbe, inkább friss paprikát, zöldséget, gyümölcsöt egyél!
3/4 A kérdező kommentje:
a kérdésem lényege az lett volna, hogy van-e a chiliben is olyan nagyságrendű C-vitamin mint a hagyományos paprikába, és hogy szárítás során megmarad-e? nem győzött meg senki válasza
2016. jún. 26. 20:33
4/4 anonim válasza:
A chiliben van. Nagyon sok, az egyik legtöbb C vitamint tartalmazó étel.
A szárítás általában liofilezés (fagyasztva szárítás) amely a leginkább megőrzi az ételekben található anyagokat (vitamin, ásványi anyag, aroma, mikroorganizmusok). Kivéve a C vitamint, amiből minimális mennyiség marad.
Tehát van, de elenyésző mennyiségű és megjósolhatatlan, hogy az adott adagban amit épp eszel mennyi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!