Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tároltak valaha a háztartásokb...

Tároltak valaha a háztartásokban ilyen hosszú ideig?

Figyelt kérdés
ilyen íratlan szabályként kaptam meg egyszer hogy bármilyen főtt étel egy hétig jó ha hűtőben van tartva. kérdésem hogy jellemző volt ez egyáltalán valaha hogy ennyi ideig ették a családok ugyanazt, ennyire nagytételben főztek? alsóbb munkásosztály, vagy vidéki környezetben akár. csak hogy manapság sokan már a 2 naposra is húzzák a szájukat
2016. jún. 18. 20:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
68%

pont 2hete történt: Lasagne-t nem ette senki csak én a családból (a miértjét ne kérdezd)!


4napja volt a hűtőben és akkor ettem meg az utolsó "kockát" belőle!


És most kapaszkodj: MÉG ITT VAGYOK AZ ÉLŐK SORAIBAN!

2016. jún. 19. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
A régebbi korokra nem ér hivatkozni, hiszen nem voltak ilyen tartósítási lehetőségeik! Disznóölés után füstölés, hús lesütése, zsírban elrakás, ez volt. Télen lehetett tovább eltartani a főtt ételt, ha jó hideg volt, és a kamrában megfagyott. Egyébként kénytelenek voltak naponta főzni, hiszen megromlott! A kútba leengedve sem volt túl hideg, igy ha sikerült többet főzni, megették reggelire! A szezonális termékeket is akkor ették/főzték, amikor megtermett, hiszen nem tudták elrakni! Kivétel talán a burgonya, hagyma, káposzta. Fagyasztó nem volt, a zöldségfélék üvegben történő elrakása /zöldbab, borsó, paradicsom, lecsó/ is talán 100 évre tekint vissza, mióta tartósítószerek beszerezhetók. Haztartásokban hűtési lehetőség a jégszekrények megjelenésével vált valóra, amikor lovas kocsin jött a jeges, es pár fillérért lehetett egy szatyornyi jeget kapni, ami a fából készült, "hőszigetelt" jégzekrénybe lassan olvadt ki, így aránylag hidegen tartotta az élelmiszert.
2016. jún. 19. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:

Az előzőhöz annyit fűznék hozzá, hogy a gyökérzöldségeket is simán tárolták (még mi is vermeltünk répát, céklát), a savanyításhoz pedig nem kell tartósítószer, az azért volt már sok évszázada is, szerencsésebb hajókon a savanyúság miatt nem kaptak skorbutot a tengerészek.

De logikus, hogy nyáron azért nem állt úgy el az étel, mint most a hűtőben s ahogy többen írtuk, ez utóbbi is csak pár napot jelent alapesetben...

2016. jún. 19. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!