Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hol lehet jó áron garnélarákot...

Hol lehet jó áron garnélarákot venni?

Figyelt kérdés
Nem tudom hol keressek, google-ba beütve 10e/kg ár körül van a rozmar.hu-n. Ez reális ár?
2016. jún. 14. 17:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen az, sajnos még én sem találtam olcsóbbat. Bár azt hiszem az Interspárban előfordul néha 4.000-ért a fél kiló, de ha érdekel, holnap megnézem a kedvedért. Néha a Lidl-ben szokott lenni amolyan garnéla koszorú 1.200 Ft. körül, de nem tudom hány deka, nyárson szoktuk megsütni úgy, hogy más egyéb is van mellé. Két nyárs rúd megszokott telleni vele. Néha napján nem fáj annyira 1.200 Ft, mint egyben kiadni 4-5 E forintot.
2016. jún. 14. 17:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, Interspar nálunk is van, akkor megnézem ott! :)
2016. jún. 14. 21:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindenféle állatot szoktak garnéla néven árulni, ez legtöbbször csak a nagyobb méretet takarja. Ha pesti vagy a Szép Kis India indiai szupermarketben illetve a Ganz-telep melletti nagy kínai szupermarketben szoktak jó áron lenni fél kg-s zacskók, ahol a kilónkénti ár kijön 10e alá bőven (6-7e körül).

De ez valószínűleg gyengébb minőséget is takar, a Rozmár termékei elég minőségiek, az igényesebb éttermek nagy részét is ők látják el tenger gyümölcseivel és halakkal.

2016. jún. 14. 22:58
 4/5 anonim ***** válasza:
76%

Első voltam. Még esetleg Auchan-ban érdemes megnézni a páncélosakat. Ott szoktak lenni a halas pulton szőröstül bőröstül, szemestül, csápostul, lábastul, de nyilván azokat még meg kell tisztítani, de kedvezőbb árban, ráadásul darabra veszed, amennyi a bukszádból kitelik. Mi egyszer vettünk és nem tudtam mit kell vele kezdeni, de eljött egy barátunk épp akkor aki szakács és éttermet vezet, és istenien elkészítette nekünk. A garnélából csak kb. 10-12 darab volt, vettünk mellé vegyes tenger gyümölcseit. A garnélákat leforrázta, és úgy leválik róla a páncél. Lábak szemek, csáp marad. Megpirította egy serpenyőben olíva olajon fokhagymával. A tengergyümiket is rövid ideig sütötte és fűszeres paradicsom szószt kevert a maradék olajon. Tésztát főzött, majd úgy tálalta, hogy alul tészta, rá a paradicsommártásos tengergyümi, és a legtetején a garnélák virág formában rápakolva.

Szerintem ha garnélára hegyezed a fogad, de drágának tartod, akkor ez egy nagyon gusztusos menü ami még vállalható anyagilag.

2016. jún. 15. 13:32
 5/5 A kérdező kommentje:

#3 Igen, pesti vagyok, akkor ezeket a helyeket is felírom magamnak ha arra járok!

#4 Az auchan tényleg jó ötlet, sőt most még a Metro is eszembe jutott lehetséges lelőhelyként, bár nem tudom milyen árba lehet ott. A recept nagyon jól hangzik, az én kedvencem a chilis fokhagymás fűszerezésű :)

2016. jún. 15. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!