Hol lehet jó áron garnélarákot venni?
Mindenféle állatot szoktak garnéla néven árulni, ez legtöbbször csak a nagyobb méretet takarja. Ha pesti vagy a Szép Kis India indiai szupermarketben illetve a Ganz-telep melletti nagy kínai szupermarketben szoktak jó áron lenni fél kg-s zacskók, ahol a kilónkénti ár kijön 10e alá bőven (6-7e körül).
De ez valószínűleg gyengébb minőséget is takar, a Rozmár termékei elég minőségiek, az igényesebb éttermek nagy részét is ők látják el tenger gyümölcseivel és halakkal.
Első voltam. Még esetleg Auchan-ban érdemes megnézni a páncélosakat. Ott szoktak lenni a halas pulton szőröstül bőröstül, szemestül, csápostul, lábastul, de nyilván azokat még meg kell tisztítani, de kedvezőbb árban, ráadásul darabra veszed, amennyi a bukszádból kitelik. Mi egyszer vettünk és nem tudtam mit kell vele kezdeni, de eljött egy barátunk épp akkor aki szakács és éttermet vezet, és istenien elkészítette nekünk. A garnélából csak kb. 10-12 darab volt, vettünk mellé vegyes tenger gyümölcseit. A garnélákat leforrázta, és úgy leválik róla a páncél. Lábak szemek, csáp marad. Megpirította egy serpenyőben olíva olajon fokhagymával. A tengergyümiket is rövid ideig sütötte és fűszeres paradicsom szószt kevert a maradék olajon. Tésztát főzött, majd úgy tálalta, hogy alul tészta, rá a paradicsommártásos tengergyümi, és a legtetején a garnélák virág formában rápakolva.
Szerintem ha garnélára hegyezed a fogad, de drágának tartod, akkor ez egy nagyon gusztusos menü ami még vállalható anyagilag.
#3 Igen, pesti vagyok, akkor ezeket a helyeket is felírom magamnak ha arra járok!
#4 Az auchan tényleg jó ötlet, sőt most még a Metro is eszembe jutott lehetséges lelőhelyként, bár nem tudom milyen árba lehet ott. A recept nagyon jól hangzik, az én kedvencem a chilis fokhagymás fűszerezésű :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!