Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Édesség utáni vágy?

Édesség utáni vágy?

Figyelt kérdés

Durva falasrohamaim vannak, de csak édességgel kapcsolatban.. Ráadásul ma us bementem venni egy ragot és erre kijöttem egy ragoval, egy pisztacias-kokuszos itallal, egy m&msel, 4 fánkkal, egy shakeel, egy bananos zabműzli izebel, és egy zacskó karamell-csokival.

Az m&ms és a karamell-csoki kivételével meg is ettem mindet. Ez nem normális, mit tegyek? Mit tegyek hogy ne kívánjam? Fizikailag is szörnyen érzem magam, és bűntudatom is van!

Miért akarom ennyire az édességet?? :C

Kérlek segítsetek.. :[

2016. máj. 25. 21:52
 1/6 anonim válasza:

Agyban dől el,akaraterő!

Én meg tudtam állni

2016. máj. 25. 22:08
 2/6 hell-ikon ***** válasza:
Kiegyensúlyozatlan étrend is okozhat ilyesmit.
2016. máj. 25. 22:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Két dolog dolgozhat benned:

A megfelelésii kényszer és a halálfélelem. Szerintem mindkettő kellemetlen. Nem a saját életedet éled, hanem annak próbálsz megfelelni, amit olvastál és hallottál. Ez megnyomorítja az életedet, mint a mellékelt ábra is mutatja. Sajnállak.

2016. máj. 25. 22:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Sok oka lehet. Hiányozhat is valami, akár fizikailag, akár lelkileg, de nálam a szénhidrátdús táplálkozás okozott ilyesmit túlzottan. Az édesség édességet, a szénhidrát szénhidrátot kíván maga után, ezt már tapasztaltam egypárszor... Simán összejöhet egy ördögi kör.

A bolt egyszerű, ne vegyél ilyet. Ha ennyire nem vagy képes, akkor fejlessz az önuralmadon, ez igazán alap. Döntsd el, mit akarsz...

Nekem nehezebb, mert itthon egy perc alatt összehozok egy édességet... Volt, hogy nem volt édesítőm (cukor évek óta nincs itthon), kár azt hinni, hogy nem ettem édességeket mindennap... Kreativitás kérdése, illetve túl sok alapanyag édes :D. Ez egyébként nem is rossz (ideiglenes?) megoldás, az édességek elhagyása helyett válts jobb édességre. Az eleve jó, ha csak saját édességet eszel, kiesik a bolti csábítás, ha jó vagy... Én ha letiltok egy ételt (főleg egészségtudatosságból), nem hogy nem veszem meg, eszembe se jut. Egyik nagy poén volt az életmódváltásaimkor, ogy sétáltam a boltban és néztem, hogy mennyi részleg van, ahol számomra nincs semmi étel... Ha ki is lengek, inkább valami különleges dologgal s nem boltban.

Szóval az étrendváltást ajánlom s egy icipici önuralmat, annyi kell, anélkül nem megy, csak rövidtávú, oktalan kis vágyaid bábja leszel...

2016. máj. 25. 23:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem is hónapokig volt, hogy kényszeresen édességet kellett ennem. Egyszerűen rossz kedvem volt nélküle, rendesen depresszióba estem ha nem ettem. Egész pontosan a folyamat úgy nézett ki, hogy depressziós voltam egy ideje, és észre vettem, ha édességet eszek, jobb kedvem lesz. Ha nem eszek, vissza a depibe. Ez szerencsére elmúlt. Már csak hetente egy-két alkalommal eszek, vagy két hétig nem, aztán egy hétig folyamatosan. Ráadásul mostmár nem eszek meg minden édességet rögtön, azonnal ahogy betette a lábát a lakásba, mostmár van, hogy fél napot is ellébecolhat a hűtőben, a szekrényben. Nálam egy nagyon durva diéta után jött ez. Gondolom vagy a vércukrommal lehetett gond, vagy egyszerűen csak a nagyon hosszú ideig tartó szigorú édességmegvonás okozta. Vagy nemtudom mi...
2016. máj. 26. 06:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is egy fogyókúra kapcsán, a teljes cukor/édesség kiiktatása után kerültem ilyen állapotba.Én úgy éltem túl az édességfalási rohamaimat, hogy bekaptam egy édesítő tablettát és elkezdtem szopogatni. Nem is értem a végére,kiköptem, mert olyan csömör kapott el, és el is ment a kedvem minden édestől egy darabig.
2016. máj. 26. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!