Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Házi sajt készítése?

Házi sajt készítése?

Figyelt kérdés
Segítsetek már légyszi. Vettem tehéntejet, amit szeretnék pasztörizálni, hogy utána friss fűszeres sajtot készítsek belőle. De forralni nem akarom, hanem azt olvastam, hogy 63 fokon 30 percig kell tartani. Utána visszahűtsem 38 fokra, hogy hozzáadjam az oltóenzimet?
2016. máj. 20. 10:29
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
63 fokon semmit nem fogsz pasztörizálni.
2016. máj. 20. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Pedig azt írják...
2016. máj. 20. 11:07
 3/10 Trafó1 ***** válasza:
84%

Oltóenzim?

Pasztörizálás??

Tedd ki az ablakba lefedve egy ronggyal aztán hagyd békén megaludni, majd az aludttejből csinálsz sajtot.

2016. máj. 20. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
2016. máj. 20. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó, ott találtam ezt :)



"Kedves Péter!


Ha oltós sajtkészítést szeretnél, akkor forralni a tejet NEM szabad.


A legjobb a kiméletes pasztör: 63-65 °C - 30 perc hőntartással. Ha ez megvan, vissza kell hűteni a tejet a bekultúrázási/beoltási hőmérsékletre és kezdődhet a sajtkészítés.


Forralásnál már csak ecettel vagy citrom savval tudod kicsapatni a fehérjét a tejből.


Jó sajtkészítést! Panni"


Akkor jó volt a gondolati logikám :)

2016. máj. 20. 12:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Hűtsd vissza, és add hozzá! Küldj belőle kóstolót annak, aki írta!
2016. máj. 20. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
okés, fokhagymásat csinálok :)
2016. máj. 20. 13:12
 8/10 anonim ***** válasza:
A nyerstej pasztörizálása 75-78 fokon történik. Ez alatt csak melegítés.
2016. máj. 20. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

[link]


Ilyen lett :)

2016. máj. 21. 11:09
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Szép !:)
2016. máj. 21. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!