Házi sajt készítése?
Figyelt kérdés
Segítsetek már légyszi. Vettem tehéntejet, amit szeretnék pasztörizálni, hogy utána friss fűszeres sajtot készítsek belőle. De forralni nem akarom, hanem azt olvastam, hogy 63 fokon 30 percig kell tartani. Utána visszahűtsem 38 fokra, hogy hozzáadjam az oltóenzimet?2016. máj. 20. 10:29
1/10 anonim válasza:
63 fokon semmit nem fogsz pasztörizálni.
2/10 A kérdező kommentje:
Pedig azt írják...
2016. máj. 20. 11:07
3/10 Trafó1 válasza:
Oltóenzim?
Pasztörizálás??
Tedd ki az ablakba lefedve egy ronggyal aztán hagyd békén megaludni, majd az aludttejből csinálsz sajtot.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, ott találtam ezt :)
"Kedves Péter!
Ha oltós sajtkészítést szeretnél, akkor forralni a tejet NEM szabad.
A legjobb a kiméletes pasztör: 63-65 °C - 30 perc hőntartással. Ha ez megvan, vissza kell hűteni a tejet a bekultúrázási/beoltási hőmérsékletre és kezdődhet a sajtkészítés.
Forralásnál már csak ecettel vagy citrom savval tudod kicsapatni a fehérjét a tejből.
Jó sajtkészítést! Panni"
Akkor jó volt a gondolati logikám :)
2016. máj. 20. 12:47
6/10 anonim válasza:
Hűtsd vissza, és add hozzá! Küldj belőle kóstolót annak, aki írta!
7/10 A kérdező kommentje:
okés, fokhagymásat csinálok :)
2016. máj. 20. 13:12
8/10 anonim válasza:
A nyerstej pasztörizálása 75-78 fokon történik. Ez alatt csak melegítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!