A Knorr bögrés levesek mennyire egészségtelenek?
Egyáltalán nem ajánlom, ordenáré mennyiségű só és adalék van benne, és én abban se hinnék feltétlenül, hogy tartósítószert nem tartalmaz. Akkor hogy áll el 2 évig a konyhaszekrényben?
Olyan levest 5 perc alatt készítesz lábasban is, abba legalább igazi dolgok kerülnek.
A bögrés, tasakos, dobozos szutykok egyáltalán nem egészségesek!
Tele van minden élelmiszer tartósítószerrel, stabilizátorral, rengeteg fűszerrel, szójával, adalékanyaggal. Sok élelmiszer ugyanazon a telephelyen, ugyanabban a gyárban készül, ugyanazon a futószalagon fut végig futószalagon, ugyanabban a töltőberendezésben töltik. Ezért sok élelmiszerben ki van írva hogy nyomokban mogyorót ezt meg azt tartalmazhat. Így meg van oldva egyszerűen és olcsón. A mennyiség számít és nem a minőség.
A knorn bögrés levesek sem különbek, nem több egy tesco gazdaságos levestől, ugyanolyan egészségtelen.
Ez olyan mint az autóvásárlás, egy márkanevet, egy emblémát fizetsz meg 3szoros áron, pedig ugyanolyan autót vehetnél töredék pénzből.
Az hogy milyen kártékony hatása van ennek a löttynek nem tudni, mellette biztos eszel kenyeret, húst, zöldséget, gyümölcsöt és egyebeket. Bármiben lehet káros anyag.
A tartósítószereket nem szokták letagadni a csomagoláson. Azért nincs benne tartósító, mert ezek a levesek szárított anyagokból állnak, amik sokáig elállnak. Maga a szárítás már egy tartósítási módszer.
Ami miatt egészségtelen, az valóban a só és az egyéb ízfokozók. Ez utóbbi hosszútávon az ízlelő érzéknek sem tesz jót, mert könnyen rászokik az ember, hogy egyéb dolgokat is túl ízesít. Amiből aztán az fakad, hogy a normálisnál sokkal jobban kezdesz sózni ételeket. Én sosem használok gyári fűszerkeverékeket, mert teli vannak azok is ízfokozóval, mindig magam keverek szárított fűszerekből. Anyukám viszont használja ezeket, és mindenbe tesz vegetát, ezért mindig túl sósnak találom az ételeit.
Tehát a lényeg: Ha nagyon rákapsz, nem fog ízleni egy idő után a nagymama húslevese. Ha mégis szeretnéd fogyasztani, akkor ügyelj arra, hogy aznap már a többi ételnél spórolj a sóval. Bár sportolsz, és ha izzadsz valószínűleg több sóra van szükséged, de próbáld meg megtartani a normális mennyiséget.
Én egy ideje rákaptam, mert elég finom és munka miatt nincs sajnos időm és türelmem főzni házi kosztot.
Nyilván nem olyan egészséges, mint egy magad által összeválogatott hozzávalókból készült otthoni leves, és annyira nem is finom,laktató mint a házi.Tehát valóban nem fogsz tőle hízni, mert semmi normális tápanyag nincs benne gyakorlatilag, csak egy ízbomba.Én ha ráérnék itthon főzni mindíg, nem vennék ilyen vacakot.
Finom, de annyit érsz vele, mintha forró vízben főznél egy kis vegetát, és meginnád. Tápanyag nulla, csak finom és kalóriaszegény. De a vegetás vízben legalább nincs annyi ízfokozó meg tartósítószer.
Ha néha megiszol egy bögrés levest, azzal nincs semmi baj, de ne számold étkezésnek, mert nem az. És ne koplalj. Ha sokat sportolsz, akkor nyugodtan ehetsz rendes ételeket.
Egyetértek a többiekkel. Én ugyan hasznélok gyári fűszerkeveréket, mert van olyan, amiben kizárólag fűszer van (vagy esetleg egy kis só, amennyit úgyis tennék bele, de azért igyekszem anélkülit venni), csak nagyon ritka találni. De van. Amúgy falnak megyek a nátrium-glutamát s társai ízétől, s persze nem is lenne jó, ha enném.
Amúgy pl. a cukor is ízfokozó, ez az ízfokozó tágabb jelentése, a káros idióta ízűek meg a szűkebb. Beszélni nehéz. A cukor és az édesítőszer is ilyen, hisz tágan nemcsak a gyümölcs, de a rizs is cukorbomba. Összetett cukor, de lebomlás után az összetettség a múlté. S édesítőszer tágan a répacukor, az édes gyümölcsök, a kókusz, a répa... :D Szűken pedig van, aki csak az olcsókat veszi bele, a cukoralkoholokat már nem is, pedig azok eléggé azok, az a fő szerepük, hogy édesítsenek s nem kifejezetten cukrok.
A bögrés levesnek meg kellene nézni az összetételét, de kétlem, hogy én megenném. Jó, ha néha eszel, nem halsz bele, de ahogy már írták, sportolsz, miért ne ennél ételt? Még ha nem is sportolnál s keményen fogyóznál, akkor is kellene egy kupac kalóriát enned, miért ne egyél jó ételt? Az élelmiszeriparnak a profit számít, nem a te egészséged, még jó, hogy vannak törvények és ha nagyon borzalmasat csinál, nem veszik meg, de ez inkább az ízre, állagra, kinézetre vonatkozik, az összetevők lehetnek siralmasak, a többséget nem érdekli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!