Mennyire egészséges a halkonzerv?
Figyelt kérdés
Az olajos halkonzervekre gondolok ami tengeri halból készül... heti 2 3 ilyen konzervet eszek mostanában ...nagyon ízlik csak kíváncsi lennék hogy jól teszem e vagy nem? Tényleg sok benne az ásványi anyag (mármint a tengeri halban)? Az olaj amiben van az nem árt meg? Egy kis információt kérnék ezekről a dolgokról ha valaki tudná.2016. máj. 15. 21:42
1/5 anonim válasza:
Egészséges lenne, ha nem szennyeztük volna tele a tengereket is.
Halfajtától függ, hogy mennyire tárolja el a nehézfémszennyeződéseket, főleg a merkúrt. A tonhal pl. nagyon könnyen. Heti 2-3 konzervnél ez még nem gond, de többet ne nagyon egyél.
2/5 anonim válasza:
Ja, közben elfelejtek magyarul...merkúr=mercury=higany.
3/5 anonim válasza:
Ha nem a konzervdobozzal egyutt eszed akkor nem artalmas.
4/5 anonim válasza:
Mivel a hal mennyiségéhez képest rengeteg benne az olaj, így nem igazán mondható egészségesnek.
Ásványi anyag pedig mindenben van, de az 50g-nyi hal nem fogja pótolni a napi szükségletet.
5/5 anonim válasza:
Mértékkel természetesen egészséges. Az olaj elfogyasztása pedig ízlés dolga. Van, aki kitunkolja, van, aki leönti róla.
Ha az egészségre kórosan ártalmas lenne, nem hozhatnák forgalomba. Nagyon szigorú szabályok vonatkoznak a forgalomba kerülő élelmiszerekre, így az olajos halakra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!