Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Lesz valami baja a húsnak?

Lesz valami baja a húsnak?

Figyelt kérdés

Gyerekem magára főzött, a fagyasztóból vett ki egy nagy darab darálthúst (lapockából), de csak kicsi kellett neki, ezért forró vízbe tette. Ekkor nem olvadt fel teljesen, de eléggé ahhoz, hogy el tudja készíteni a kívánt mennyiséget. Ezután a maradékot bezacskózta, és visszatette a fagyasztóba.


Használható lesz a hús még?


2016. máj. 13. 16:47
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
nem hinném
2016. máj. 13. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
56%
Nem. Mivel kiolvasztotta (nagyjából) és visszafagyaszotta, így fokozottan nagy az esélye annak, hogy elszaporodtak benne a baktériumok, romlásnak indult.
2016. máj. 13. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
ellenkező kérdéseket tettem fel, így nem igazán értem, hogy melyikre válaszoltatok. a 2. válasz esetében értem, tehát lett baja a húsnak és nem használható, de első válaszoló, mire írtad, hogy nem hinnéd?
2016. máj. 13. 17:14
 4/5 anonim ***** válasza:
71%

Szoktam ilyet csinálni. A felolvadt részt leszedem, ami fagyott maradt, azt visszateszem. Igaz, elszaporodnak a kórokozók a szélén, de általában masszív hőkezelésnek teszem ki, alaposan átsütöm, egy órán keresztül főzöm, így nem valószínű, hogy élő kórokozó marad benne.


Hangsúlyozom, ez nem szabályos, így nem (lenne) szabad, csak leírtam, hogy én hogy szoktam csinálni.

2016. máj. 13. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
71%

Ha az a rész, amit nem használt fel, fagyott maradt, akkor nem baj, ha visszateszi. Az más kérdés, hogy egy boltban ki kell dobni a kiolvadt árut, mert azért azt fagyasztottként még egyszer eladni kétesélyes: vagy romlott, vagy sem, az állaga is romolhat. A vásárlót átverni nem szabad.


De az a mantra, hogy "kiolvasztott ételt visszafagyasztani nem szabad, mert mindenképpen megromlik" - alapvetően nem feltétlenül igaz, nincs sok alapja. Nem ugrik rá a világ összes bacija a kiolvasztott kajára, miközben gondosan kerüli az eleve le sem fagyasztottat. Ha a nem fagyasztott darált hús kibír pár órát hűtés nélkül is, vagy akár két napot a sima hűtőben, akkor a lefagyasztott és kiolvasztott is bír ennyit. Csak hát a nem fagyott állapotú órákat össze kell adni.


Mivel otthon vagy, nem egy boltban árulod majd a húst, nem versz át senkit azzal ha visszafagyasztod. Nyilván egy kiolvasztott, órákon át kint lévő nyers ételt visszafagyasztani kockázatosabb, mintha sosem olvasztottad volna ki, de még akkor sem biztos, hogy megromlik, és baj lesz belőle.


Ebben az esetben meg végképp nem hinném, hogy nagy a rizikó. A forró vízben nem lehet sok baci, a hús nem sokáig volt kint, minimális az esély arra, hogy megbuggyant.

2016. máj. 13. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!