Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mitől tartós az UHT tej?

Mitől tartós az UHT tej?

Figyelt kérdés
Utánaolvastam a pasztőrözési eljárásnak és a csomagolás módjának,de ennyi valóban elég lenne?

2016. máj. 6. 14:03
 1/2 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Az ételek romlását pár dolog okozza.


- baktériumok

- egyéb szennyeződés

- hő

- fény

- oxigén

- nedvesség


Ha ezeket kizárjuk akkor tartós lesz. Régen és ma is használják a jól kitalált tartósításokat, füstölés, sózás, lezárás (régen viaszos fedéllel), szárítás, fényzáró cserép (régen) edények...


A pasztőrözés a baktériumokat irtja ki, aztán tisztán töltik, légmentesen zárják. A tejes doboz úgy lett kitalálva, hogy a papír tartja a dobozt, aztán egy alufólia fényt zár, majd a legbelső nylon fólia tiszta belső záróréteg. Igen ennyi elég.

2016. máj. 6. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi szépen ezt a tartalmas választ.

Sokan tartósítószerre gyanakodnak,vagy pedig arra,hogy ez nem is igazi tej..ezért is kérdeztem.

2016. máj. 7. 11:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!