Mitől tartós az UHT tej?
Figyelt kérdés
Utánaolvastam a pasztőrözési eljárásnak és a csomagolás módjának,de ennyi valóban elég lenne?2016. máj. 6. 14:03
1/2 TappancsMancs ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az ételek romlását pár dolog okozza.
- baktériumok
- egyéb szennyeződés
- hő
- fény
- oxigén
- nedvesség
Ha ezeket kizárjuk akkor tartós lesz. Régen és ma is használják a jól kitalált tartósításokat, füstölés, sózás, lezárás (régen viaszos fedéllel), szárítás, fényzáró cserép (régen) edények...
A pasztőrözés a baktériumokat irtja ki, aztán tisztán töltik, légmentesen zárják. A tejes doboz úgy lett kitalálva, hogy a papír tartja a dobozt, aztán egy alufólia fényt zár, majd a legbelső nylon fólia tiszta belső záróréteg. Igen ennyi elég.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen ezt a tartalmas választ.
Sokan tartósítószerre gyanakodnak,vagy pedig arra,hogy ez nem is igazi tej..ezért is kérdeztem.
2016. máj. 7. 11:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!