Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Bazsalikom levél?

Bazsalikom levél?

Figyelt kérdés
Hol kaphatok nyers bazsalikom levelet? Van ilyen csomag amiben levelek vannak? nem szeretnék egy egész palántát venni.

2016. ápr. 19. 22:14
 1/8 anonim ***** válasza:
6%

Palántát, azt. Vigyázz, kilóg a kapanyél a szádból.

Mindenki "palántát" vesz, csak eszük ágában sincs elültetni. Leszeded a leveleit és utána kidobod.

2016. ápr. 19. 22:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Tescóban szokott néha lenni levél is, de a palánta jobban megéri. Kb. 300 forint, és van bazsalikomod heteken át.
2016. ápr. 19. 23:01
 3/8 anonim ***** válasza:
79%

Kidobod, azt! Miért kellene kidobni? Nekem 2 éve megvan a konyhaablakban a cserepes bazsalikomom, pedig rendszeresen csipkedek a levelekből.

Nem kellene a kérdezővel azért tahónak lenned, mert valamit másképp nevez, mint Te!

Egyébként kedves kérdező cserepes fűszernövényeket bármelyik hipermarketben beszerezheted, esetleg nagyobb zöldségeseknél, piacokon.

2016. ápr. 19. 23:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Van fagyasztva is, ha éppen nem kapsz cserepeset.
2016. ápr. 19. 23:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Szinte mindenhol lehet cserepes fűszernövényeket kapni, még a kisebbeknél is, Aldi, Lidl, Penny.

Ezek kifejlett növények nem palánták.Tényleg akár két évig is lehet szedegetni a leveleket róluk.Ha szeretik a helyüket, pl konyhaablak vagy balkon (bár ott a szél megtépázhatja ) sokáig használhatjuk. Öntözni is kell rendszeresen, de általában a csomagoláson vagy egy kis táblán rajta van, hogyan kell bánni bele.

2016. ápr. 20. 06:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Én ezeket a kérdéseket nem értem. Minden nagyobb boltban van pár levél bazsalikom, műanyag dobozba csomagolva. Mellette, rukola, kapor, miegyéb, milyen elvarázsolt világban éli le az életét, aki még sosem látta ezeket a zöldséges hűtőben? Úgy a csomagolt saláták környékén keresd.
2016. ápr. 20. 13:07
 7/8 A kérdező kommentje:

Akkor inkább cserepeset fogok venni, azt ha kiültetem kertbe teremni fog tovább?

18éves vagyok és nem igen vagyok ezzel tisztában, tudom elég gáz, de próbálkozok mostanában egyre többet főzök egyedül, de általában anyukám vásárol be és ő csak szárítottam szokott venni, ezért nem tudtam, hogy lehet e esetleg nyersen is kapni cserepesen kívül. :)

2016. ápr. 20. 19:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Amúgy köszönöm a hasznos válaszokat! :)
2016. ápr. 20. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!