Bazsalikom levél?
Palántát, azt. Vigyázz, kilóg a kapanyél a szádból.
Mindenki "palántát" vesz, csak eszük ágában sincs elültetni. Leszeded a leveleit és utána kidobod.
Kidobod, azt! Miért kellene kidobni? Nekem 2 éve megvan a konyhaablakban a cserepes bazsalikomom, pedig rendszeresen csipkedek a levelekből.
Nem kellene a kérdezővel azért tahónak lenned, mert valamit másképp nevez, mint Te!
Egyébként kedves kérdező cserepes fűszernövényeket bármelyik hipermarketben beszerezheted, esetleg nagyobb zöldségeseknél, piacokon.
Szinte mindenhol lehet cserepes fűszernövényeket kapni, még a kisebbeknél is, Aldi, Lidl, Penny.
Ezek kifejlett növények nem palánták.Tényleg akár két évig is lehet szedegetni a leveleket róluk.Ha szeretik a helyüket, pl konyhaablak vagy balkon (bár ott a szél megtépázhatja ) sokáig használhatjuk. Öntözni is kell rendszeresen, de általában a csomagoláson vagy egy kis táblán rajta van, hogyan kell bánni bele.
Akkor inkább cserepeset fogok venni, azt ha kiültetem kertbe teremni fog tovább?
18éves vagyok és nem igen vagyok ezzel tisztában, tudom elég gáz, de próbálkozok mostanában egyre többet főzök egyedül, de általában anyukám vásárol be és ő csak szárítottam szokott venni, ezért nem tudtam, hogy lehet e esetleg nyersen is kapni cserepesen kívül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!