Az 1,5%-os tej vagy a zabtej finomabb?
Min. 5%-os házitej már alakul, de sok éve nem iszom tejet. A boltit előtte sem szerettem, legalábbis a tipikusan zsírszegényeket (2,8 és alatta).
A 1,5-es mindössze vízízű (kényszerből kávéhoz persze OK, abba úgyis sok víz kell), a zabtejet utálom.
A rizstej szinte semmibe nem kerül itthon készítve, egyszerű is, de max. kávéba, kakaóba OK, nem ízes, mitől is lenne az? A dobozos rizstej kicsit jobb, de azért annyira nem nagy szám.
Én a kókusztejet szeretem, mandulásan :) Mákosan se rossz azért s maga a máktej sem. A mogyorós kókusztej pedig elég különleges tud lenni. Itthon készítem s mindennap iszom, igaz, általában előbb tojástejet generálok belőle, különben hegyekben állna a használt kókuszreszelék, márpedig ételt nem dobunk ki, ha finomságokat is lehet csinálni belőlük. De pl. aranytejhez jobb, ha sok kókusztejet használunk, bár tojástejjel is megiszom (de akkor is több kókusztej van benne).
A tojástej kókusztej nélkül is működik, az eredeti receptben mintha nem lenne. Én jobban szeretem vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!