Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az 1,5%-os tej vagy a zabtej...

Az 1,5%-os tej vagy a zabtej finomabb?

Figyelt kérdés
Eddig 2,8%os tejet ittam, de mar ki szeretnek probalni mast is. Kokusztejet mar kiprobaltam, az nem izlett. Az 1,5%-os tej vagy a zabtej finomabb?

2016. márc. 24. 06:56
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
A 2,8 százalékos rendes tejnél? Hát, egyik sem, próbáld inkább a 3,5 százalékosat :D
2016. márc. 24. 08:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a háztól vett tej ami iható.
2016. márc. 24. 09:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A kettő egészen más termék, hiába hívják tejnek mind a kettőt kb. annyi közük van egymáshoz, mint a víz és a narancslé.. Ha tejet akarsz vegyél tejet, próbáld ki neked melyik a legjobb. Én pl. bió laktozmenteset iszom. Növényi eredető italoknál a szojás vanilla, illetve a mogyoros jött be.
2016. márc. 24. 09:27
 4/7 Pelenkásfiú válasza:
100%
Szerintem a rizstej a legfinomabb, de sajnos 500Ft alatt elég ritkán kapni. :/
2016. márc. 24. 09:28
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Hogy kinek mi ízlik, elfogadható és megfizethető, az egy dolog. De a másfél százalékos tej pont annyira nem tej, mint a zabtej. Na jó, némi tej van benne, de ahhoz képest, ami a tehén tőgyéből jön ki, nem nevezném emberi fogyasztásra alkalmas valaminek.
2016. márc. 24. 10:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Min. 5%-os házitej már alakul, de sok éve nem iszom tejet. A boltit előtte sem szerettem, legalábbis a tipikusan zsírszegényeket (2,8 és alatta).

A 1,5-es mindössze vízízű (kényszerből kávéhoz persze OK, abba úgyis sok víz kell), a zabtejet utálom.

A rizstej szinte semmibe nem kerül itthon készítve, egyszerű is, de max. kávéba, kakaóba OK, nem ízes, mitől is lenne az? A dobozos rizstej kicsit jobb, de azért annyira nem nagy szám.

Én a kókusztejet szeretem, mandulásan :) Mákosan se rossz azért s maga a máktej sem. A mogyorós kókusztej pedig elég különleges tud lenni. Itthon készítem s mindennap iszom, igaz, általában előbb tojástejet generálok belőle, különben hegyekben állna a használt kókuszreszelék, márpedig ételt nem dobunk ki, ha finomságokat is lehet csinálni belőlük. De pl. aranytejhez jobb, ha sok kókusztejet használunk, bár tojástejjel is megiszom (de akkor is több kókusztej van benne).

A tojástej kókusztej nélkül is működik, az eredeti receptben mintha nem lenne. Én jobban szeretem vele.

2016. márc. 24. 12:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2016. márc. 25. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!