A sprotnit miért szokták szinte mindig füstölt aromával csinálni?
Ami elég rossz, szerintem.
Nagy néha van paradicsomos, egyszer láttam fűszeres olajban, de sima olajos valószínűleg nem is létezik.
Hát nem, kedves előző.
A sprotni nem füstöléssel készül, hanem az anyukája meg az apukája készíti, ikra és haltej felhasználásával. Ugyanis a sprotni egy halfaj, állítólag a szardíniánál jobb ízű, ha füstöléssel nem rontják el. (Pontosabban, lehet, hogy a füstölt még jó is lenne, de ilyent szintén nem nagyon lehet kapni, csak mesterséges füstaromával kezeltet.)
1. A sprotnit - elletétben a véleményeddel - étkezési célokra füstölni szokták.
2. Az, hogy MO-on nem füstölik, hanem aromákkal kezelik, az élelmiszeripar szegénységi bizonyítványa. (De ha vígasztal, ma a legtöbb füsölt szalonnát is így "készítik" nagyüzemileg)
3. Attól, hogy te nem szereted a füstölt ízt, vagy a füstölt halat, az emberek többsége igen, és csak a te kedvedért nem fognak olyasmit gyártani, amit rajtad kívül nem eszik senki sem.
Hát ha nem gyártanak, akkor nem is eszi meg senki, ezzel nem tudok vitatkozni.
De ahogy pl. az olajos szardíniát meg olajos heringet is megeszi a nép, úgy a sprotnit is megenné, gondolom én. Nem hinném, hogy mérgező lenne füstíz nélkül.
Hogy sokan szeretik füsttel, az engem hidegen hagy.
A kérdésem arra irányult, hogy miért nem gyártanak füstmentes sprotnit.
"A kérdésem arra irányult, hogy miért nem gyártanak füstmentes sprotnit."
Mert eddig erre senkinek sem volt igénye - és csak akkor gyártanak valamit, ha feltételezhetö, hogy el is tudják adni.
Erre van az a hivatalos kifejezés, hogy nincs rá kereslet.
Köszönöm!
Pedig szoktam néha ott vásárolni, a halakat mindig végignézem, de pár paradicsomoson kívül mást (olajosat) még nem láttam soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!