Mit jelent az, hogy hipóval tisztított csirke?
Haaaaat, nem tudom, melyik "atlanti" megallapodasnal hallottad/olvastad ezt. Tudnad idezni, es egy linket adni?
Az en utolso informacioim a magyarorszagi, naponta ecettel lemosott csirkekrol es egyeb husarukrol szol, beleertve a virslik-kolbaszokat is. Elveszi a szagat es eltunik a zold szin, a kedves vasarlo pedig nem veszi eszre, hogy az aru mar ket hete ott rohad a pulton. Kb 50 eve hasznaljak ezt a modszert a kereskedelemben, ha erdekelnek tovabbi reszletek, adok egy telefonszamot az egyik ebben illetekeshez.
Lehet, hogy a csirke feldolgozás keretein belül értendő (köze nincs a félig romlott ecetes lemosáshoz)
a szalmonella fertőzés minimumra csökkentése érdekében.
Úgy tudom, Magyarországon is van valami ilyesmi kezelés, nem biztos, hogy hipo, de valami hasonló szer.
Ezzel indokolják pl, hogy miért olyan drága a csirkehús, és miért kerül kevesebbe a fél bolygón átutaztatott brazil csirkemell filé. Mert ők nem tökölnek ilyenekkel.
Csak azt nem értem, hogy ha ennyire megdrágítja a költségeket ez az eljárás, akkor mi a fene értelme van, ha az állategészségügy szerint, minden gramm szárnyast, ennek ellenére potenciális szalmonella forrásnak kell tekinteni.
Szóval az 1300 ft-os csirkemell filéből kb 500 ft-ot fizetünk ki atom fölöslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!