Melyik a legkalóriaszegényebb liszt?
Az élelmi rostot tartalmazók, bambuszrost, útifűmaghéj, ilyesmik szereplésével is léteznek ma már lisztek, gondolom, a Szafinál szokásos 6000 ft/kg és a csillagos ég közti áron :) Ó nem, még 5000 sincs. Cserébe kvázi semmi, csak rost:
A paleós maglisztek még elég lightosak, kalóriában mint a gabonák, csak jóval szénhidrátszegényebbek, fehérje- és tápanyagdúsabbak (bár ez azért magfüggő). Az olajos magvak durvábbak. De miért baj a kalória? Azzal működünk :) S kevésben kevés van. A kész étel térfogatát pedig sok módszerrel fel lehet turbózni...
Lehet, hogy fontos az adott esetben ez, de el tudom képzelni, hogy nem. Én pl. fogyni akarok s ehhez a tömény ételek igen jók, mert laktatnak. S van, amiből picike is elég.
Ma sütőtökporral készítettem palacsintát :) Szénhidrátos, de ma úgyis gyümölcsös napom van, nekem már mindegy... Nagyon finom, mindketten szeretjük, alig kell hozzá édesítés. Viszont 1 tojásból csak 2 kisebb palacsinta lesz, mert víz az nincs benne (egy pici kókusztejet adtam azért hozzá, de hígítani nem kellett). Ami nekem speciel nem gond.
A másmilyen palacsinta is simán ehető, de nálam a palacsintázás 6 darabnál kezdődik és egybe bele tudok tenni töltelékként 2 deka diót, amit ha nem minddel játszom el, akkor is erős... A palacsinta nem a fogyókúrás édességem, de igazából kevés az, amióta már kisebb a feleslegem.
Van, aki fehérjeporral süt palacsintát :)
S van, aki kis vízzel. Azt én rántottának, pontosabban tamagoyakinak nevezem, de van, aki palacsintaként eszi... Annyira már nem vagyok elszánt, a palacsintába azért kell valami más is.
Süteményt gyakran eszem, de azok nálam igen tömények. Akkor jó, ha éppen szuperlaktató szintre kerülnek (ez véletlenszerű, sosem tudom, mi váltja ki ezt) vagy ha pici adagot eszem, ami a töménységük miatt nem kivihetetlen. Persze lehet operálni tojáshabbal és zöldségekkel, gyümölcsökkel...
Vagy elfelejteni a sütizést, bár ez önmagában még nem emeli jelentősen a siker esélyét az esetemben, így nem is erőltettem a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!