Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mivel győzhetném meg a párom,...

Mivel győzhetném meg a párom, hogy ne a multiknál vegyen húst?

Figyelt kérdés

Van úgy hogy az ember lánya nem tudja megoldania bevásárlást és megkéri a párját, hogy hozzon ezt-azt.

2 perc sétára van tőlünk a piac és egy kicsi Spar áruház. A két hely között kb 10 lépésnyi távolság van. Akárhányszor kérem meg a párom, ő mindig a Sparból veszi ezt a becsomagolt, ki tudja mióta ott álló húst, ahelyett hogy elmenne a henteshez, ami ott van mellette, és árban is meg minőségben is jobbak a húsok... Szerinte ugyan az a hús van a tasakban, mint ami a hentesnél van...

Mit mondjak vagy mit mutassak már neki, hogy felhagyjon a multis húsvásárlással? Nem azt mondom, hogy nem lehet ott vásárolni, de amikor nyilvánvalóan úgy néz ki a hús ahogy... Azt se hiszi el nekem hogy a húsokat vizezik vagy hogy abban a tasakban olyan gázok vannak, amik tartósítják a húst és nem biztos hogy az jó nekünk...

2016. jan. 4. 20:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja bocsánat, félreolvastam. Azt hittem a pasi ilyen válogatós. Ők szeretnek elintézni egy helyen mindent. Csak azt tudod, hogy a húst te veszed, a párod meg más dolgokért küldöd le, ami jó a sparból is.
2016. jan. 4. 21:04
 12/19 anonim ***** válasza:
81%

Igazából nem is értem a kérdést.

Nem ketten eszitek meg azt a húst?

Miért kell mindig a te akaratodnak érvényesülnie?

Ha te vásárolsz ott veszed ahol akarod, ha a párod, akkor ő pedig ott ahol ő akarja. Ennyi.

Miért hiszed, hogy nálad van a bölcsek köve?

2016. jan. 4. 21:08
 13/19 anonim ***** válasza:
77%
A pàrod nem gyerek, ne te akard neki megmondani hogy hol vegyen húst! Szèp lenne ha nekem a pàrom elengedne egy ilyen mondatot.
2016. jan. 4. 21:21
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tökmindegy amígy olyan termékeket is megeszel pl kolbász, felvágott, pástétom, virsli, vagy akár a sima dobozos disznózsír amikben fogalmad sincs hogy milyen hús vagy szalonna került, vagy az hogy nézett ki.

A nejlonos húsokba többnyire BHT (antioxidáns), vagy nitrogén kerül.

Annyival jobb, hogy nincs összetapogatva, leszáradva (igaz így többet is nyom a súlyba)

Hátránya, hogy az is meglehet hogy 2-3 héttel ezelőtt vágták le.

Amit a hentesnél te a pultban látsz "aznapi szállítást" az mégha akkor rakta is be a pultba is alapból 2 napos!

A vágóhídon ugyanis először levágják, majd a feldolgozás után egy napot pihentetik a hűtőben.

De a hentes sem dobja ki természetesen a tegnapi megmaradt árut reggel a kukába.

Úgyhogy könnyen lehet hogy a hentesnél is, 10 esetből 8 szor 4-5 napos húst veszel, amit már összevissza fogdostak, raktak jobbra balra stb.

Amivel meg már a hentes sem tud mit kezdeni mert úgy néz ki, vagy összevissza vágatták a vevők, azt ledarálja.

2016. jan. 4. 21:23
 15/19 anonim ***** válasza:
91%

#13.

"Szèp lenne ha nekem a pàrom elengedne egy ilyen mondatot."

Jogos.

Gyakorlatilag az lenne az utolsó alkalom amikor vásárolni mentem volna.

2016. jan. 4. 21:33
 16/19 anonim ***** válasza:
54%

Aki ezen besértődne: az OK, ha nem vásárol többet. Az nem, hogy más vesz, mint amit kérek. Eléggé csodálkozom mások gondolkodásán itt...

Nekem az se jött le, hogy a kérdező az ő akarata érvényesülésén lovagolna, egyszerűen csak a tapasztalata szerint a spáros hús nem jó, a hentesé meg az. Nyilván jobbat akar enni.

Sajnáljuk azokat is, akiknél a nő vásárol be mindig és szegény fickó akarata sosem érvényesülhet az alapanyag eredetét illetőleg? Ha a kérdező jobban ért hozzá, plusz neki kell szenvednie a vizes hússal, igenis hadd mondja meg, mit akar. Nyilván a párja is előadhatja az ő véleményét s szépen megbeszélhetik, hogy mi legyen. De akár főzhetnek is külön. Én a nekem nem megfelelő húst meghagynám a másiknak, igazából ezt is csináljuk, a párom hoz nyulat házból és meg is főzi magának (én nem eszem sovány húst, max. megkóstolom, ha elég zsírosan és finoman készíti el).

Továbbra is azt mondom, hogy meg kell beszélni a dolgokat, tökmindegy, hogy a tömegek szerint mi merre, ez a két emberen múlik.

2016. jan. 4. 21:51
 17/19 anonim ***** válasza:
2016. jan. 5. 02:22
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a hentesnél is pont ugyanolyan vizes a hús, mint a multiknál. Ráadásul a multinál legalább annyi húst veszek, amennyit ténylegesen szeretnék, veszekedés nélkül. A hentessel meg mindig veszekedni kell, hogy a fél kiló az nem 80 deka.
2016. jan. 5. 08:13
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
én is ezt a két videót ajánlanám, és a kommunikációt!!! ne letámadd, de azt mondd: biztos azért ott vetted, mert közel van, egyszerűbb, lusta vagy stb... ezek itéletek, hanem énüzenetekkel, neked ez miért rossz, miért fontos neked, hogy másképp csinálja, stb...
2016. jan. 5. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!