Mivel győzhetném meg a párom, hogy ne a multiknál vegyen húst?
Van úgy hogy az ember lánya nem tudja megoldania bevásárlást és megkéri a párját, hogy hozzon ezt-azt.
2 perc sétára van tőlünk a piac és egy kicsi Spar áruház. A két hely között kb 10 lépésnyi távolság van. Akárhányszor kérem meg a párom, ő mindig a Sparból veszi ezt a becsomagolt, ki tudja mióta ott álló húst, ahelyett hogy elmenne a henteshez, ami ott van mellette, és árban is meg minőségben is jobbak a húsok... Szerinte ugyan az a hús van a tasakban, mint ami a hentesnél van...
Mit mondjak vagy mit mutassak már neki, hogy felhagyjon a multis húsvásárlással? Nem azt mondom, hogy nem lehet ott vásárolni, de amikor nyilvánvalóan úgy néz ki a hús ahogy... Azt se hiszi el nekem hogy a húsokat vizezik vagy hogy abban a tasakban olyan gázok vannak, amik tartósítják a húst és nem biztos hogy az jó nekünk...
Én elbeszélgetnék vele arról, hogy miért nem tiszteli a kérésemet... Mondjon akkor nemet, nem eszünk húst, nem gond.
Ha én egy bizonyos valamit kérek, akkor a párom olyat hoz, ha tud. Utána saját döntés, kivéve, ha erre az esetre is megadtam az infókat. Magának persze azt vesz, amit akar, a véleménye is meglehet, de nekem nyilván olyat hozzon, amit kértem. Elég alapvető kommunikáció és tisztelet ez számomra...
azért én a helyedben utánanéznék, hogy jut el a hentesekhez a hús, meg fogsz lepődni...rühellem a spart, de ha az itteni két hentessel és a két spar között kéne választanom, ami a városban van, akkor vagy a spart választanám, vagy nem ennék húst
a többi meg kommunikáció kérdése köztetek, vagyis beszéljetek egymással!
1.
Honnan tudjuk?! Sem téged, sem a párodat nem ismerjük.
2.
Arra azért ne igyál lugot, hogy a hentesnél biztos frissebb húst kapsz!
A Spar megengedheti magának, hogy a lejárt húst kidobja, mert nem csak a húsból él. Sőt, az csak töredéke az árbevételének. A Sparban elköltesz pld. 10 000 Ft-ot, amiből 1000 Ft a hús. Az üzletnek az az érdeke, hogy azt a maradék 9000-et a jövőben is ott költsd el, ne pártolj át máshova az 1000 Ft-os tétel miatt.
A hentes csak a húsból él, mindent elkövet hogy a berendelt mennyiséget el tudja adni.
Ha egy Spar üzlet bukna a hússal, az az egész láncolatra hatással lenne, óriási média visszhangja lenne, hatalmas veszteséget okozna. Ha a hentes, akkor kifizetné a bírságot, de valószínűleg a hírekbe se kerülne bele, senki sem tudna róla.
Pont ezt akartam írni, amit a négyes. A Spar elképesztő húsforgalmat bonyolít le, hatalmas a hús fluktuációja. Egy hentesnél ez közel sem biztos.
Ha a Spra lejárt hús botrányba keveredne, azt egy egész ország tudná.
Mert nincs gyakorlata a vásárlásban és egyszerűbb a pultról levenni egy feliratozott csomagot, mit számára érthetetlen kérdésekre válaszolni a hentesnél.
Néha menjetek ketten a henteshez és úgy vásároljatok. Én is utálom, ha sok keresztkérdést tesz fel az eladó, amikre semmi ötletem nincs, hogy mit is kéne válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!