Ha porcukrot darálok jól kiszáradt befőttesüvegbe, vagy csattos kerámia üvegbe teszem.3 nap után mégis mint a kő úgy összeáll. Miért?
Mert egyszerűen a porcukor olyan. Egyrészt a legkisebb résen beáramló levegőt is képes össze-szedni... akármi...
Tárold inkább hűtős zacsiban, (duplában!), és amikor kell, nyugodtan oda-ütögetheted az asztal sarkához, tudsz belőle letörni annyit, ami éppen kell!!!
3 nap? Szép. Nekem a xilit 3 óra alatt is összeáll :D Az eritrit viszont sosem.
A cukrok már csak ilyenek, némelyik összeáll. Belenyúlok valami eszközzel s összetöröm újra, közel sem ez a napi többórás konyhai ténykedésem legproblémásabb része.
Párás időben a vizes só, az már irritálóbb, enyhe esetben ott még segít a rizs. Cukornál nem hinném, hogy lenne megoldás.
Hiába darálod le, utána ismét csak összeáll!!!
Amikor kell, és nem mozdul kanál-kiskés-stb. hatására sem, akkor:
- előveszed a tészta-reszelőt, és annyit reszelsz le belőle, ami éppen kell
- előveszed a húsklopfolót, és összetörsz belőle egy darabot.
Persze ez csak akkor fog sikerülni, ha nem üvegben, hanem valamilyen zacskóban tárolod!! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!