Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha porcukrot darálok jól...

Ha porcukrot darálok jól kiszáradt befőttesüvegbe, vagy csattos kerámia üvegbe teszem.3 nap után mégis mint a kő úgy összeáll. Miért?

Figyelt kérdés
2015. dec. 31. 07:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Mert egyszerűen a porcukor olyan. Egyrészt a legkisebb résen beáramló levegőt is képes össze-szedni... akármi...

Tárold inkább hűtős zacsiban, (duplában!), és amikor kell, nyugodtan oda-ütögetheted az asztal sarkához, tudsz belőle letörni annyit, ami éppen kell!!!

2015. dec. 31. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

3 nap? Szép. Nekem a xilit 3 óra alatt is összeáll :D Az eritrit viszont sosem.

A cukrok már csak ilyenek, némelyik összeáll. Belenyúlok valami eszközzel s összetöröm újra, közel sem ez a napi többórás konyhai ténykedésem legproblémásabb része.

Párás időben a vizes só, az már irritálóbb, enyhe esetben ott még segít a rizs. Cukornál nem hinném, hogy lenne megoldás.

2015. dec. 31. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Hiába darálod le, utána ismét csak összeáll!!!

Amikor kell, és nem mozdul kanál-kiskés-stb. hatására sem, akkor:

- előveszed a tészta-reszelőt, és annyit reszelsz le belőle, ami éppen kell

- előveszed a húsklopfolót, és összetörsz belőle egy darabot.


Persze ez csak akkor fog sikerülni, ha nem üvegben, hanem valamilyen zacskóban tárolod!! :)))

2016. jan. 1. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!