Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A bolti kész lekvárba keverhet...

A bolti kész lekvárba keverhetek plusz cukrot?

Figyelt kérdés
Hogyha nem elég édes nekem. Gondolom akkor melegítsem át az egészet és úgy. Vagy utólag már nem az igazi?
2015. dec. 27. 01:40
 1/9 TappancsMancs ***** válasza:
31%

Hát a bolti lekvárok amúgy is túl cukrosak a gyümölcsarány rovására. Mi rendszeresen csinálunk házi lekvárt és a gyümölcsben 1/4 - 1/5 a cukor. Nagyjából. Nézd meg a boltiban ez mennyi. Arra akarok kilyukadni, hogy nincs azon a kevés gyümölcsön már mit cukrozni.

Amúgy igen melegítsd át, törd át pl villával hogy össze tudd dolgozni a cukorral, bele egy fazékba és ha forr kis lángon (annyi elég neki) akkor mehet a cukor. Kevergetés közben oldódjon el és mivel amúgy már készre van főzve ennyi elég annak.

2015. dec. 27. 02:39
 2/9 anonim ***** válasza:
49%
Az az igazság hogy te holtba nem kapsz lekvárt. Az csak zselésített gyümölcs aromás valami. Az igazi lekvárt csak háznál tudsz venni.
2015. dec. 27. 08:34
 3/9 anonim ***** válasza:
55%
#Diabetesz
2015. dec. 27. 10:40
 4/9 anonim ***** válasza:
31%

Kár volt lepontozgatni az elődeim.

A bolti "lekvár" valóban csak aroma, szín állományjavító zselé.

Kivétel a prémium minőségű, de az 5-10x annyiba kerül.

2015. dec. 27. 12:39
 5/9 A kérdező kommentje:
Én voltam az egyetlen, aki felpontozgatta az elődeidet... tök dühös voltam reggel, amikor láttam, hogy tizenvalahány százalékon van mindenki. Köszönöm a válaszokat, mindenesetre, a véleményéhez mindenkinek joga van, a lepontozósnak meg ne legyen már jövő karácsonyig nagyobb öröme az életében, mint hogy itt trollkodik.
2015. dec. 27. 18:42
 6/9 anonim ***** válasza:
49%

"

A bolti "lekvár" valóban csak aroma, szín állományjavító zselé.

Kivétel a prémium minőségű, de az 5-10x annyiba kerül."

Önellentmondás, hmmm vajon miért pontoztuk le.

Én boltban szoktam venni lekvárt. és kevés zselét tartalmaz, sok gyümölcsöt. 600-1000 forint egy üveg. De az kitart 2 hónapig. Szóval mi a drága? A hulladékot megvenni és zabálni két pofára, vagy havi 300-500 forintért élvezni a finomat.

Amit az "elődeid" firkáltak ide, az azt mondta ki, hogy nincs és nem is lehet boltban jó lekvárt venni. Márpedig csipkebogyó lekvárból boltokban is van olyan, ami 65-80%gyümölcsöt 30%cukrot tartalmaz és nem zselézik, meg színezik.

Az, hogy neked a lekvárról mi jut eszedbe, nem feltétlen egyezik meg azzal, amit más megvehet a boltban. Szóval a magyarázat, amit adtál, hogy miért lettek lepontozva azok, akik csak az egyik szélsőséget ragadták ki, arra is ellenérv, amiért hallatod a hangod.

Az, hogy valakinek nem édes a lekvár, az alapvetően nagyon ritka és valószínűleg betegséghez fog vezetni a sok cukor igénye. Azt is lepontozták, hogy érdemes lenne megvizsgáltatni magát diabéteszre, mielőtt széjjel mérgezi magát cukorral.

A pontok semmit nem érnek. Az érvek érnek valamit.

2015. dec. 27. 21:37
 7/9 anonim ***** válasza:
35%

Én még nem vettem bolti lekvárt, sőt semilyet.

A bolti lekvár megnevezés az olcsóbb szarokrra vonatkozik.

A prémium minőség sok boltban nem is elérhető.

Meg kéne nézned, hogy a boltban eladott lekvárok hány %-a kerül ki a prémium kategóriából.

Túl nagy az egód!

Nem azt tárgyaltuk ki, amit te szoktál venni, hanem azt amiről a kérdező irogat!

Szóval feleslegesen vergődsz.

2015. dec. 28. 00:56
 8/9 anonim ***** válasza:
49%

"Nem azt tárgyaltuk ki, amit te szoktál venni, hanem azt amiről a kérdező irogat! "

És mit írogat a kérdező? (nem tudod, mert nem írta le)

De te jobban tudod :)

2015. dec. 28. 08:50
 9/9 TappancsMancs ***** válasza:

Az 1# válaszoló vagyok. Szerintem amit a 6# -os mondott az is érthető és egyet is ért vele más is. Alapvetően biztos. Igen van prémium minőségű lekvár is csak szerintem is a többség sajnos nem azt veszi és - bár nem néztem a bolti arányt, de én is a művacakot saccolom többségére. Ezért írtuk ezeket. Azt nem feltétlenül osztom a 6-osból hogy a minőségiből kevesebbet eszik az ember. Talán igen de nekem kétséges. Én pl ha nem is olyan finom akkor is kb ugyanannyit eszem egyszerre, ha nagyon nem ízlik meg következőre talán kevesebbet. Szerintem ez ilyen, de kíváncsi vagyok más mit mond rá.

Ez inkább apró nyelvi pontatlanság, azért érthető:

"A bolti "lekvár" valóban csak aroma, szín állományjavító zselé.

Kivétel a prémium minőségű, de az 5-10x annyiba kerül."

Az első mondatból kimaradt egy szó: "-ok többsége". Érthető volt hogy nem kizárólagosan írja és a 6ossal is biztos egyet ért, hiszen írta is hogy kivétel a prémium minőség...

Még valami szorosabban a kéréshez. Volt "szerencsém" olyan lekvárhoz ami tényleg cukortalan volt de gyümölcstelen is, vamai t.gazdaságos vagy akármi de tényleg íztelen volt, valami gyengén szinezett zselé vagy mi. :D A többsége cukros. Volt hogy összekóstoltam minőségi drága barilekvárt házival. Elképesztő volt. Alig gyümölcsíz csurom cukor. De a házinak nem volt olyan élénk virító színe. Érthető módon. A drága meg egy extraszínes cukormáz volt. Ilyen is van. De ettem hazai boltból minőségit jó is volt csak drága. Sajna.

2016. jan. 3. 04:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!