Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A halászlé főétel vagy leves?

A halászlé főétel vagy leves?

Figyelt kérdés
2015. dec. 22. 19:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
79%

Nekem főétel. Jó sok húst, belsőséget főzök bele, kenyérrel szeretem, és nem tudnék már utána enni egy falatot sem.

De nekem/nekünk főétel a bableves, meg a gulyás is. Nem vagyunk nagyétkűek.

2015. dec. 23. 01:32
 12/15 anonim ***** válasza:
27%

"Nekem főétel. Jó sok húst, belsőséget főzök bele, kenyérrel szeretem, és nem tudnék már utána enni egy falatot sem. "

De ez esetben értelmét veszti a "főétel" definíció.

Lehet egytálnak tekinteni, de a "főétel" fogalma csak a klasszikus előétel/leves -főétel - desszert menüben értelmezhető.

2015. dec. 23. 11:11
 13/15 anonim ***** válasza:
20%

Bocsánat, igazad van, logikailag értelmetlen a "fő" megnevezés, ha nincs "elő-, utó-", vagy akár "mellék-" is a sorban. A lényeg, hogy egyetlen egy étel a halászlé nálunk. Azért nem írom egytálnak, mert az meg olyan, amiben benne foglaltatik a hús, a köret, nem kell hozzá savanyú sem. Ez végül is csak egy húsos (halas) leves, ami után az emberek nagy többsége fogyaszt még valamit, rántott halat majonézes krumplival, túrós csuszát, mákos gubát.

Egy barátommal szoktunk néha együtt ebédelni, ő rendel egy halászlét dupla adag belsőséggel, majd utána egy sztrapacskát, vagy akár egy normál húsételt körettel, és nem szokott neki gondot okozni (Mázsán felüli, közel két méteres férfiember), míg én csak egy fél adag sztrapacskával küzdök.

Szóval az egészből csak azt akartam kihozni, hogy kinek mekkora a kapacitása, lehet a halászlé egytál, mint nálunk, lehet főétel, ha előtte van valami kis csipegetős előétel, utána desszert, vagy lehet leves, és utána főételként rántott hal, majd végül desszert.

Nem hiszem, hogy erre lenne írott, vagy íratlan szabály. Ahogy jól esik.

2015. dec. 23. 14:58
 14/15 anonim válasza:
79%
Na szóval szerintem nem fő étel. Azért mert én a halászlét nem tudom elképzelni turós csusza nélkül. Az a baj nekem a halászlével hogy nagyon hamar éhes leszek utánna ha csak azt eszem.
2015. dec. 30. 15:07
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Leves.
2018. febr. 1. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!