Most felszedett diónak lehet valami baja?
Ha ősszel nem lett felszedve a dió, akkor most még felszedhető, karácsonykor felhasználható? Annyit találtam, hogy ha 3 napnál tovább van a földön, akkor a felmelegedés miatt csökkenhet a minősége, illetve nedvesség hatására a gombák is átmennek a héjon.
De ha egyet megkóstolok, és rendben van, akkor felhasználhatom? Jó lenne, ha nem kellene drágán megvennem, de nem szeretném a karácsonyi sütiket elrontani. Van esetleg valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Nem, ez a része nem nehéz. De ha a gomba átmegy a héjon, úgy is magába szívhatja elméletileg, hogy nem látszik rajta, csak érződik.
Namármost az összeset nem kóstolhatom meg.
Ezért érdekel, hogy mintavétel szerű kóstolással kiszűrhető-e.
HA gombás lenne, akkor az fekete, szemmel látható, hogy nem jó.
Emellett ha megsütsz olyan diót, ami gombafertözött, akkor a gomba elpusztul!
Ha feltörve normális a kinézete, akkor nyugodtan fel lehet használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!