Minden tele van Star Wars-os témájú hirdetésekkel! Ezekért a Disney fizet, hogy reklámozva legyenek? Vagy az adott gyártó fizet, hogy a terméke "Star Wars-os párizsi" legyen?
Azért, hogy az addig is kapható terméken ( pld. tejes dobozon, párizsi csomagolásán..)S.W.-os minta ( felirat, kép, logó)legyen a forgalmazó fizet a gyártónak. Ez a számára reklámköltség, ami bőven megtérül az eladott merchandising termékek ( bögrék, tolltartók, matricás-album, plüssfigurák, stb.)bevételéből és a jegybevételekből.
Ez ugyanaz az elv, mint pld. az F1. Ott sem a csapat fizet azért, hogy pld. egy bank logója a kasztin látható legyen, hanem a bank fizet a reklámhelyért.
"Viszont mennyire érdeke a Disneynek,hogy hústermékeken, takarítóeszközökön hírdessen?" - Szerintem ilyen szinten nem köti a vásárló a terméket a hirdetéshez.
De én nem is értem, mire ez a nagy reklám-hadjárat. Eddig azért ez nem volt jellemző. Már-már kontraproduktív ez a nyomulás.Aki látta az eddig részeket, az úgyis megnézi a VII.-t is. Azt pedig nem nagyon hiszem, hogy valaki azért fog beülni élete első S.W.-os filmjeként erre, mert egy rúd párizsin rajta volt a reklámja.
A Disney sulyos dollarmilliokat kap a kulonbozo termekeken elhelyezett logok es figurak utan.
Hogy lenne mar ez kontraproduktiv?
"A Disney sulyos dollarmilliokat kap a kulonbozo termekeken elhelyezett logok es figurak utan.
Hogy lenne mar ez kontraproduktiv?"
Olvasd el az első válaszom!
Csak a saját gyártású termékek után kap, mint pld. modellek, ruhadarabok, stb... Ahol egy más termékre ( pld. tejes doboz) rakják rá az ő kérésére, azért ő fizet. Vagy szerinted pld. az FTC fizet azért, hogy a focistái mezén céglogók legyenek, vagy a cég fizet az egyesületnek?
De nem is ettől lehet kontraproduktív, hanem attól, hogy a túlzott nyomulás ellenérzést válthat ki egyesekből. Mint pld. a CBA közmédiás nyomulása, aminek köszönhetően olyan sokan utálták meg őket, hogy már nevet kellett váltaniuk.
"Ahol egy más termékre ( pld. tejes doboz) rakják rá az ő kérésére, azért ő fizet. "
Ez baromsag, nem igy van, hulyeseget irtal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!