Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Fokhagyma granulátumot lehet...

Fokhagyma granulátumot lehet e kolbászba rakni, és ha igen akkor hogy kell számolni a hagyományoshoz képest?

Figyelt kérdés
2015. nov. 30. 18:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Már bocs, de miért tennél ilyet? Inkább hívj segítséget a fokhagymapucoláshoz, minthogy ilyen bűnt elkövess:)
2015. nov. 30. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha már kolbászt csinálsz, akkor miért műanyagból?

A valódi fokhagyma az igazi, pucolni pedig úgy a legkönnyebb, ha gerezdekre szétütve a fejet, beáztatod úgy negyed órára, és pillanatok alatt lejön a héja.

2015. nov. 30. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A foghagyma granulátum nem műanyag , olvasd el az összetételét...

Azonban kolbászba én sem tenném, mert nem tudom én sem arányosítani a frisshez viszonyítva.

Emlékeim szerint a fokhagymát nem is tették bele darabosan közvetlenül a kolbászba, hanem a megpucolt gerezdeket vízben áztatták legalább egy éjjelen át, annak leszűrt levét adták a kolbászhúshoz.

Nyugodtan javítson ki bárki, nem sértődök meg, hogy esetleg rosszul emlékszem.

2015. dec. 1. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
*** ezer bocs- foKhagyma...
2015. dec. 1. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
68%
Vizet a kolbászba?Isten ments!Ledarálni a fokhagymát,és azt kell beletenni.Ha jó kolbász akarsz,akkor nem fokhagymaport teszel bele.Elhiszem hogy kényelmesebb de nem az igazi.
2015. dec. 1. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi.. a műanyagot nem szó szerint értettem. Tehát ha már hozzáfogsz házit csinálni, akkor ne tegyél bele iparilag feldolgozottat..
2015. dec. 2. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Imrici ***** válasza:

Csak igazi alapanyagokat használj!

Paprika helyett sem teszel bele pirosaranyat. Ehetsz műkaját eleget anélkül is, hogy a sajátodba tennéd.

2015. dec. 2. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Aki a fokhagyma őrlemény ellen ágál, az előbb gondolja végig, hogyan készül a jófajta fűszerpaprika: kiszárítják és porrá őrölik. Hopp! Pont ugyanúgy, mint a fokhagyma esetében. Aki a fokhagyma őrleményt műanyagnak tartja, az a saját lelki békéje érdekében a fűszerpaprika őrleménnyel is legyen óvatos.

A fokhagyma őrlemény mind illatában, mind ízében visszaadja a fokhagyma élményt. Aki nem hiszi, végezze el a következő kísérletet: oldjon fel 1 egység fokhagyma port 2 egység vízben. Az "elixír" elfogyasztása után pedig próbáljon meg csajozni. Na ugye. Sok sikert!

Verdikt: friss fokhagyma helyett 1/3 tömegű fokhagyma őrleményt kell tenni, és számolni kell vele, hogy 2/3 tömegű vizet fog elvonni. Ahol ez kritikus, ott a vizet vissza kell pótolni. Füstölt kolbásznál nincs szükség rá, de grillkolbásznál nagyon is, mert különben a finom szaftja bánja. Tehát ha például a grill kolbászba 15 g fokhagymát szoktál tenni, azt pótolhatod 5 g őrleménnyel és 10 g vízzel.

Egyébként mi csináltunk vaktesztet is. Nulla (azaz nulla) ember tudta megkülönböztetni a kétféle módon készült grillkolbászt.

2020. ápr. 20. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!