Fokhagyma granulátumot lehet e kolbászba rakni, és ha igen akkor hogy kell számolni a hagyományoshoz képest?
Ha már kolbászt csinálsz, akkor miért műanyagból?
A valódi fokhagyma az igazi, pucolni pedig úgy a legkönnyebb, ha gerezdekre szétütve a fejet, beáztatod úgy negyed órára, és pillanatok alatt lejön a héja.
A foghagyma granulátum nem műanyag , olvasd el az összetételét...
Azonban kolbászba én sem tenném, mert nem tudom én sem arányosítani a frisshez viszonyítva.
Emlékeim szerint a fokhagymát nem is tették bele darabosan közvetlenül a kolbászba, hanem a megpucolt gerezdeket vízben áztatták legalább egy éjjelen át, annak leszűrt levét adták a kolbászhúshoz.
Nyugodtan javítson ki bárki, nem sértődök meg, hogy esetleg rosszul emlékszem.
Csak igazi alapanyagokat használj!
Paprika helyett sem teszel bele pirosaranyat. Ehetsz műkaját eleget anélkül is, hogy a sajátodba tennéd.
Aki a fokhagyma őrlemény ellen ágál, az előbb gondolja végig, hogyan készül a jófajta fűszerpaprika: kiszárítják és porrá őrölik. Hopp! Pont ugyanúgy, mint a fokhagyma esetében. Aki a fokhagyma őrleményt műanyagnak tartja, az a saját lelki békéje érdekében a fűszerpaprika őrleménnyel is legyen óvatos.
A fokhagyma őrlemény mind illatában, mind ízében visszaadja a fokhagyma élményt. Aki nem hiszi, végezze el a következő kísérletet: oldjon fel 1 egység fokhagyma port 2 egység vízben. Az "elixír" elfogyasztása után pedig próbáljon meg csajozni. Na ugye. Sok sikert!
Verdikt: friss fokhagyma helyett 1/3 tömegű fokhagyma őrleményt kell tenni, és számolni kell vele, hogy 2/3 tömegű vizet fog elvonni. Ahol ez kritikus, ott a vizet vissza kell pótolni. Füstölt kolbásznál nincs szükség rá, de grillkolbásznál nagyon is, mert különben a finom szaftja bánja. Tehát ha például a grill kolbászba 15 g fokhagymát szoktál tenni, azt pótolhatod 5 g őrleménnyel és 10 g vízzel.
Egyébként mi csináltunk vaktesztet is. Nulla (azaz nulla) ember tudta megkülönböztetni a kétféle módon készült grillkolbászt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!