A lazac filét megehetem nyersen?
Igen.
Én a legjobban úgy szeretem, ha rozskenyérre (minél magasabb a rozstartalma annál fionomabb)teszed a vékonyra szelt lazacot és jól megszórod kaporral.
Köszi. És a hűtőben meddig áll el?
(És a fagyasztott hal meddig áll el? Nem tudtam, hogy nincs most mélyhűtőm.)
Ezt csak aznap szabad(na) fogyasztani, amikor veszed, mert csak egész frissen nem okzhat szalmonellafertözést.
A fagyasztottat meg kizárólag sütve/fözve szabad enni, mert a fagyasztás után nagyon könnyen megromlhat.
Csak frissen érdemes nyersen enni. Mivel nem tengerparton lakunk, én nem enném meg, hacsak nem tudnám biztosan, hogy nagyon gondosan hűtve most hozták repülővel tengerről vagy ilyesmi.
Már a japán éttermekben sem igazán friss a lazac, a párom elmondása szerint, aki evett friss lazacot a Távol-Keleten.
Bár én is bátor ember vagyok étel terén, úgyhogy nem csodálom, ha valaki még a hipermarketes olcsó lazacot is megeszi nyersen. Én inkább megsütöm, igaz, úgy is szeretem, bár úgy egészen más.
Jó dolguk lesz a cicáknak XD. Az enyémek a lazacos jutifalatért is táncikálnak.
Jó magam nyersen csak a tatárbifszteket eszem meg teljes nyugalommal, a halat nem kóstoltam még, de lehet, hogy finom, ahogy mások leírták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!