Melyik tengeri hal a legegészségesebb?
Lazac a legjobb.
Azon kivul:
Rák,kagylo. ( igaz Mo-n nincs friss,en olaszban elek itt van boven)
Lazacot egyel.
A legjobb a szardínia, messze veri a lazacot Omega3 zsírsavtartalomban, ásványi anyag tartalomban, fehérje minőségében és mennyiségében, felszívódásában.
A lazac jelentős részét (hacsak nem vadon fogott) szintén antibiotikumokkal kezelik partmenti telepeken, mint a csirkét a szárazföldön. Ezenfelül a szardínia kis méretei miatt kevésbé van kitéve a tengerek higanyszennyezettségének, mint pl. a tonhal.
A szardínia után a második helyen (és a személyes kedvencem) a makréla. Omega3 esszenciális zsírsavtartalma egy picit van mögötte, de de szintén erős D és B12 vitaminokban, kálciumban. A lazacnál tápérték szempontjából mindkét hal jobb, az íz az egy más kérdés, mert szubjektív. Én imádom a lazacot is, de nem kérdés, hogy a szardínia és makréla megelőzi tápértékben.
A tonhal már szegényesebb tápértékben, DHA kompletten nincs is benne (ez az egyik Omega3 zsírfajta), de pl. a fehérje mennyisége és minősége itt a legmagasabb.
A lazacot viszont könnyű beszerezni, fűszerezni és elkészíteni, így ez ilyen szempontból jó választás, meg persze, azért mert nem éri el a kisebb olajos halak szintjét tápértékben, még mindig jó választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!