Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ti vesztek lejárat közeli...

Ti vesztek lejárat közeli akciós termékeket?

Figyelt kérdés
Olyat, ami 1-5 napon belül lejár megvesztek a boltban? én úgy tudom, hogy a gyártónak minimum 1 hónappal kevesebbet kell ráírni, mint ameddig jó a termék, szóval elvileg ami dátum alapján már lejáratos és leakciózzák még min. 1 hónapra van a valós lejárattól. Ez igaz lehet?
2015. nov. 5. 17:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
26%

#6.

"hogy addig egészen biztosan olyan a minőség, mint amikor kikerült a gyárból, de utána sem lesz semmi káros,"

- Ez nem igaz! Amire a "minőségét megőrzi" felirat van írva, azokra nagyjából igen, de a "Fogyasztható" +dátum azt jelenti, hogy azon túl okozhat ételmérgezést. Legtöbb esetben hasmenést, hányást - de ritkán komolyabb gond is lehet.

2015. nov. 5. 19:25
 12/16 anonim ***** válasza:
25%

Persze, ahogy fentebb irta valaki, ha nem tejtermek, hus vagy egyeb "erzekeny" aru, siman megveszem.

Tobbnyire leertekelt csomagolt szendvicset, fagyasztott pizzat, kekszeket szoktam.

2015. nov. 5. 19:28
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Épp a héten vettem másnap lejáró túrót, bizony kicsit már más volt az állaga, de szerintem megérte így. Nem minden ételhez kell, hogy nagyon friss legyen. De azért a túró már határeset. Ezzel szemben lejárófélben levő csokit, pudingport nyugodtan megveszek. Azért mindig átgondolom, hogy tényleg szükség van-e rá, fölöslegesen az akciósat se érdemes megvenni.
2015. nov. 5. 19:38
 14/16 anonim ***** válasza:
23%

Èn nem vagyok hajlandò. Mègpedig azèrt mert itthon nem akciòzzàk annyira, mint amennyire pl angliàban. Odakint gyakori a 70-90%os kedvezmèny a lejàratos èlelmiszerekre, itt pedig ahogy pàrszor nèztem jo esertben 20-30% pàr kivètel biztos van.

Moràlis kèrdès, mert tudom hogy sok vègzi igy a kukàban, ahelyett hogy ràszorultak megvehessèk. Persze konnyen dumalol mert szerencsere nem nagyon kell neznem a normal arakat sem.

2015. nov. 5. 20:02
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Apukámnak élelmiszerboltja van, és bizony néha nem sikerül mindent eladni szavidőn belül. Nem csinálunk belőle problémát. Ha úgy ítéljük meg hogy ehető, akkor bizony megesszük. Ha nem kéne valamit megenni, azt elárulja az orrunk, dátumtól függetlenül.

Ez alól csak a gyógyszerek a kivétel. Meg esetleg a fertőtlenítő szerek, bár ez utóbbit nem szoktuk megenni XD

2015. nov. 5. 20:48
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Kozeli lejaratu hust szoktam venni, fagyasztva felhasznalasig elall
2015. nov. 6. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!