Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ti vesztek lejárat közeli...

Ti vesztek lejárat közeli akciós termékeket?

Figyelt kérdés
Olyat, ami 1-5 napon belül lejár megvesztek a boltban? én úgy tudom, hogy a gyártónak minimum 1 hónappal kevesebbet kell ráírni, mint ameddig jó a termék, szóval elvileg ami dátum alapján már lejáratos és leakciózzák még min. 1 hónapra van a valós lejárattól. Ez igaz lehet?
2015. nov. 5. 17:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mi az. Romlandó árú nem áll el egy hónapig, pl. hűtést igénylő tej, de konzervet, csomagolt sajtot, felvágottat, joghurtot, tejfölt gond nélkül megveszek. Sőt. Van a piacon egy bolt, amelyik erre szakosodott. Nemrég 100 ft-ért adta azt a fóliás halkonzervet, amit a boltban 500-ért árultak, vettem belőle mindjárt 5 darabot.
2015. nov. 5. 17:55
 2/16 anonim ***** válasza:
89%
Hát ha nem néz ki nagyon gyanúsan és épp szükségem van rá, akkor megveszem. Az esetek zömében a termék nem tudja, mi van a csomagolására írva. :D A nem nagyon rövid életű dolgokat leszámítva nehéz meghatározni a pontos lejáratot.
2015. nov. 5. 17:55
 3/16 anonim ***** válasza:
84%
Túró rudit szoktam venni. :D
2015. nov. 5. 17:59
 4/16 anonim ***** válasza:
90%

Van, amiből megveszem, van amiből nem.

Pl ma voltam vásárolni pont, mizo krémkaland csokigolyós joghurt, ami rendes árban 200 körül van akciósan 75 ft volt, 3 nap múlva jár le, megvettem az összeset, ami még volt (6 db)

akkor Lay's chips 129 volt, hétfőn jár majd le, abból is vettem pár zacsit, mert amúgy rendes árban 250-300-ért nem nagyon veszek amúgy chipset.

Szóval ilyesmikből megveszem, csomagolt felvágott, virsli, ilyesmiből is szoktam akciósat.

Húst nem nagyon venném meg lejárat közel, bár amúgy sem veszek húst, mert kapjuk, de pl abból szerintem nem venném meg :D

2015. nov. 5. 18:05
 5/16 anonim ***** válasza:
94%
Simán, engem nem zavar, főleg az olyan dolgoknál, amit sokat eszünk és tuti elfogy.
2015. nov. 5. 18:22
 6/16 anonim ***** válasza:
90%
Kifejezetten ezekre vadászom, minden boltban átnézem a lejárós kosarat. Semmi bajuk nincs, a rájuk nyomott dátum azt mutatja, hogy addig egészen biztosan olyan a minőség, mint amikor kikerült a gyárból, de utána sem lesz semmi káros, mérgező, radioaktív, satöbbi. A hamar romló, friss termékekre nem igaz az egy hónap, minden más vígan elvan addig, ameddig helyesen tárolod. Ne a szavatossági időt figyeld, hanem azt, hogy büdös, penészes, romlott-e, amit meg akarsz enni.
2015. nov. 5. 18:35
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Sok dolog esetében igaz. Egy joghurt viszont nem áll el még plusz egy hónapig.

Szoktam ilyen termékeket vásárolni, általában olyat veszek amit hamar, a lejárati időn belül el is fogyasztok.

2015. nov. 5. 18:45
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Persze. De ha rossz szaga van, vissza is viheted, romlott árut nem árulhatnak.
2015. nov. 5. 18:53
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, rendszeresen, a tejtermékek, pl. sajt. Főleg ami amúgy is érlelet, ott nem számít. De a húsokkal vigyázni kell, az akciós húst tényleg fel kell dolgozni ,vagy legalább bepácolni ha az nap nem készíted el.
2015. nov. 5. 19:12
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sokszor, amikor hozzájutok. Percek alatt átlátom, hogy mi éri meg, mit érdemes még megvenni a "turkálóból"

(egy kollaganőm nevezi így )Még aznap szavidős húst is megveszek, és azonnal lefagyasztom, persze előbb konyhakészre előkészítem.

2015. nov. 5. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!