Ti meg tudtok különböztetni minden húst a hentesnél?
A ritkábban használt húsokat nem igazán ismerem fel, emiatt néha tök hülyének érzem magam, hogy tudom mi kéne de nem igazán tudom, melyik darab lehet az.
Kérem a hentestől, lehet alapból nincs és csak néz vissza hogy de az nincs is a pultban, vagy kérdezi hogy melyik legyen, én meg nekiállok nézelődni, hogy melyik kupac is az egyáltalán.
Ne a hentesnél vegyél húst :D
Nagyjából meg tudom különböztetni: ez csirke, az marha, az a másik meg ott disznó. Ennyi nekem épp elég :D
Nem. Persze a csirkét, a marhát, a disznót meg tudom különböztetni egymástól, de a marha és a disznó egyes részeit nem tudom pontosan, hogy mik.
De mivel ki van írva, ezért nem olyan nagy gond :)
Meg eleve tudom, mit szeretnék. Azt kérek.
Ne érezd kellemetlenül magad. Attól, hogy nem látod a pultban még lehet, hogy van. Vagy kérd úgy, hogy "van ......-uk?
Nem :D
De sokszor mondom, hogy ezt szeretnék főzni, mit ajánl :D
90 %-ban felismerem a húsokat a húspultban, de általában az ár mellett az alkatrész neve is szerepel. A maradék 10 % a marhahúsnál van, mert a hentesek igencsak tudnak "szobrászkodni " :)
Természetesen ez sok évtizedes tapasztalat, nem ezzel a képességgel születtem.
Legtöbb helyen láttam (talán kötelező is ) táblán feltüntetni a disznó és a marha részeinek sematikus rajzát.
Egyébiránt nyugodtan kérdezz a hentestől, ha normális, akkor normális húst is ad kérésedre.
Persze ehhez valami elképzelésnek lennie kell a menüt illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!