Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Meddig jó a ketchup?

Meddig jó a ketchup?

Figyelt kérdés

Mindig belefutok abba, hogy veszek egy flakon (250gr) márkás ketchupot, alig fogy belőle, és mire legközelebb pizzázok, már dobhatom ki, mert elvileg lejárt a szav. ideje. A mostani a cimke szerint két hónapja lejárt, de hűtőben volt tárolva, megkóstoltam és az íze teljesen rendben van.

Nem azért nyomnak rá túl korai lejárati dátumot, hogy az ember mindig újat vegyen és pörögjön a ketchup-üzlet? Ha így van, akkor meddig lehet jó egy flakon ketchup?



2015. szept. 27. 23:11
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom, hogy te hol és milyen ketchupot veszel, amiket én látok, azoknak a lejárati dátuma jövő ilyenkor van. Azt meg nem tartom valószínűnek, hogy egy év alatt nem fogy el 250g ketchup :D
2015. szept. 27. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
Vegyél kisebbet ha nem eszed.
2015. szept. 27. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Megromlami nem tud - kivéve, ha megpenészedik, a dátum meg nem azt jelenti, hogy addig ehetö, hanem hogy addig garantálják azt, hogy az íze és állaga tökéletes marad.
2015. szept. 28. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha az íze jó, akkor nyugodtan megeheted.

Én is nagyon kevés ketchupot használok, de nekem még sose romlott meg, nagyon hosszú lejárati ideje van. Érdemes megnézni, mikor veszed, hogy ne olyat vegyél, ami hamar lejár.

2015. szept. 28. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 Bastee válasza:
100%

Érdemes figyelni rá, hogy ne a gyártási időt nézd!

Viccet félretéve, a dátumok nem azt jelentik, hogy utána ehetetlen :) Ahogy az előttem szóló is írta már, ezek az állagra, színre vonatkozó dátumok. Elképzelhető, hogy kifakul, besűrűsödik, de ez sem napra pontosan történik, és egy lassú folyamatot kell elképzelni. Amennyiben sok paradicsomot tartalmaz (nem jellemző, mivel a márkás ketchup-ok is sűrítményekből készülnek) talán megromolhat, de jellemzőbb, hogy "ecetesedik". Nem megromlik, csak az ecet kicsapódik belőle ezáltal egy része savanyúbb lesz, az alsóbb része pedig kevésbé.

2015. szept. 28. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Sose nézem a ketchup, mustár, majonéz és egyebek szavatossági idejét. Felbontás után hűtőben tartom, ha már nagyon régi, akkor megkóstolom, mielőtt az ételre tenném, ha jó az íze, használom, ha nem, akkor kidobom, de ez az utóbbi még nem fordult elő. Ettem már 6 éve lejárt konzervet, és még mindig élek, sose volt semmi bajom ilyentől.
2015. szept. 28. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Egyetértek a válaszaitokkal, én is így gondoltam, csak kíváncsi voltam, jól gondolom-e. El tudtam képzelni azt is, hogy a ketchup mondjuk kifejezetten kényes cucc, mert sokatokkal ellentétben én még nem láttam olyat, ami 3 hónapnál tovább jó volt. Talán máshová kéne járnom vásárolni.
2015. szept. 29. 02:03

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!