Meddig jó a ketchup?
Mindig belefutok abba, hogy veszek egy flakon (250gr) márkás ketchupot, alig fogy belőle, és mire legközelebb pizzázok, már dobhatom ki, mert elvileg lejárt a szav. ideje. A mostani a cimke szerint két hónapja lejárt, de hűtőben volt tárolva, megkóstoltam és az íze teljesen rendben van.
Nem azért nyomnak rá túl korai lejárati dátumot, hogy az ember mindig újat vegyen és pörögjön a ketchup-üzlet? Ha így van, akkor meddig lehet jó egy flakon ketchup?
Ha az íze jó, akkor nyugodtan megeheted.
Én is nagyon kevés ketchupot használok, de nekem még sose romlott meg, nagyon hosszú lejárati ideje van. Érdemes megnézni, mikor veszed, hogy ne olyat vegyél, ami hamar lejár.
Érdemes figyelni rá, hogy ne a gyártási időt nézd!
Viccet félretéve, a dátumok nem azt jelentik, hogy utána ehetetlen :) Ahogy az előttem szóló is írta már, ezek az állagra, színre vonatkozó dátumok. Elképzelhető, hogy kifakul, besűrűsödik, de ez sem napra pontosan történik, és egy lassú folyamatot kell elképzelni. Amennyiben sok paradicsomot tartalmaz (nem jellemző, mivel a márkás ketchup-ok is sűrítményekből készülnek) talán megromolhat, de jellemzőbb, hogy "ecetesedik". Nem megromlik, csak az ecet kicsapódik belőle ezáltal egy része savanyúbb lesz, az alsóbb része pedig kevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!