A sertés lép miért nem népszerű?
Mert belsőség...és abból is az amit ritkán esznek az emberek.
Én a májon kívül utálok minden belsőséget...
A májat sokan szeretik, de konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy a lépet miért nem. Azzal, hogy belsőség, sok újat nem mondtál.
Ja és van benn egy kis koleszterin, ahogy a belsőségekben általában. De ez nem hatja meg a legtöbb embert, lásd például a tojás vagy a máj népszerűségét.
Máj finom, a tojás is.
Mindkettő elterjedt.
A lép nincs elterjedve, és az íze se megnyerő csak pár embernek... más meg meg se kóstolja mivel a neve is undort kelt.
Én szeretem az összes belsőséget (na jó az agyvelőtől undorodok), de a lépről még soha nem hallottam, hogy külön ették volna.
Hurkába szokták beledarálni, aztán annyi, gondolom azért, mert egy disznóvágásból nem kerül ki annyi lép, hogy érdemes lenne külön elkészíteni. Ezért ment az apróságokkal a hurkába. Még talán a disznósajtba is.
A macsekoknak szoktam venni, megfőzöm nekik.Megkóstoltam már, olyan, mint a gumi, semmihez sem hasonlítható az íze.
Mifelénk is csak az abalébe teszik bele az egyéb hurkaalapanyagokhoz.Nem állati eledelként árulják, de én sem tudnék semmi receptet kitalálni hozzá.
Talán a májat szaporítani , ha pástétomot készítünk, de hát a máj sem olyan drága, hogy érdemes lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!