Mitől fekete az Oreo keksz?
Nehezen tudom elképzelni mitől is lesz fekete színű a keksz maga, ha az összetevői között csak a csokoládé (4,7%) szerepel, aminek esetleg köze lenne hozzá.
(A 4,7% az most a csokoládé kakó tartalmára vonatkozik, vagy az összes alapanyaghoz mért csokoládé százalékos aránya? Egyik esetben sem indolokt akkor a fekete színű keksz...)
Szóval, dolgozik valaki a Mondeleznek, vagy van egy épkézláb ötlete, hogy mitől fekete a keksz, ami úgy cuzammee rosszabb, mint az ocsmányságban überelhetetlennek tűnő Pilóta Keksz?
Walter Lian-Heen Liew és Robert Maegerle 20 millió dollárért adta el a titán-oxid (TiO2) elkészítésének receptjét, amit a DuPonttól loptak, és a cég legnagyobb kínai riválisának, a Pangag Groupnak juttattak el. A titán-oxid egyébként nemcsak az Oreo, hanem papír és festékek gyártásakor is használatos, és a Pangag korábban már próbálta megvásárolni a receptet a DuPonttól, sikertelenül.
A 444.hu-ról idézett szöveghez csak azt kellene tudni, Fegóbácsi, hogy a titán-dioxidot nem "elkészíteni" szokták, hanem szintetizálják, amely művelet teljesen közismert a vegyiparban, szóval szükségtelen volt ellopni.
Azt sem árt tudni, hogy ez a vegyület fehér, sőt! az ismert anyagok legfehérebbike. Többek között ezt keverik a falfestékbe is, a temperában és a tablettákban is használják. Az Oreo tehát biztosan nem ettől fekete, legfeljebb a tölteléke ettől fehér.
Amitől fekete az a szénpor. Ez is ismerős lehet sokaknak: széntabletta formájában.
Szóval ismét csak kiderül, hogy az agyonhájpolt és piszok drágán ránk sózott amcsi cucc valójában egy nagy szar. Ahogy általában szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!