Volt már valaki laktoz érzékeny? Ha igen akor mik voltak a tünetek?
Nem laktózérzékeny vagy, az arcon pattanások csak nagyon ritkán fordulnak elő.
"A laktóz intolerancia több kellemetlen tünettel jár. A belekben emésztetlenül tovahaladó tejcukor vizet vonz magához, mely híg széklethez, akár robbanásszerű hasmenéshez vezethet. A tejcukrot a vastagbélben élő baktériumok bontják le végül savas vegyületekre és gázokra. 1dl tej elfogyasztásából bakteriális bontás esetén 2-3 liter gáz is fejlődhet! A keletkező gázok és savas bomlástermékek felfúvódást, hangos bélkorgást, bélgörcsöket, hasi fájdalmat, émelygést, hányingert, fejfájást, székeléskor égető érzést, ritkán bőrtüneteket is okozhatnak. A tünetek a tejcukor tartalmú étel fogyasztása után 1/2-2 óra elteltével jelentkeznek, és 1-2 nap után maradandó következmény nélkül megszűnnek"
Nekem is volt egy haverom, akinek csúnya pattanásai voltak, és egy hónapig semmiféle tejterméket nem evett, és elmúlt minden pattanása. De itt a tej fehérjéi is szerepet játszhattak, nem csak a laktóz.
Én laktózérzékeny vagyok. Sajtot, és savanyított tejtermékeket például ehetek, csak a tejjel és tejszínnel készített ételek megevése után kell szaladnom 10 perc múlva a WC-re, mert átcsap rendesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!