Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Havi 30000 Ft-ból étkezés 1...

Havi 30000 Ft-ból étkezés 1 főre? (Többi lent. )

Figyelt kérdés
Főiskolás vagyok és a főiskolához közeli albérletben fogok élni a nyáron is. 30000 Ft marad meg 1 hónapra, amelyet ételre költhetek. Ennyiből ki lehet hozni az étkezést? Sajnos főzni még nem igazán tudok, esetleg csak egyszerűbb ételeket, de nincs gyakorlatom. 23/F
2015. jún. 4. 19:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ki. Napi 1000 huf nagyjából elég, de akkor figyelni kell, hogy mit veszel és hol. Nyilván tatár beafsteaket nem sokszor fogz enni.
2015. jún. 4. 19:06
 2/7 anonim ***** válasza:
61%
simán...azt nem mondom hogy táplálóan és minden igényt kielégítően fogsz enni de minden további nélkül kihozható....nem tudom mennyit eszel de pl 1 kg kenyér 30 deka párizsi 1kg darált hus meg 1,5kg makarónitészta plusz szósz...ez lkb 2500 ft és egy heti kaja... nagy adakokba és olcso kajákba gondolkozz...csilisbab pl szárzababol fél kg kb 300-400ft plusz aldis por 2 az megint ilyen 600 esetleg egy konzerv kukorica meg fél kg darálthus megint egy heti ebéd...nyomatsz mellé egy kis kenyeret pl...ez működik ha nem vagy válogatós meg nem zavar ha egy héten végig ugyanazt eszed...krumplistészta pl kb 1500 egy heti adag...
2015. jún. 4. 19:37
 3/7 anonim ***** válasza:
81%
Majd belejössz a főzésbe. Én is így tanultam meg. Egyetemre jártam, nem volt túl sok pénzem kajára, és hamar rájöttem hogy milyen könnyű megsütni egy pizzát ahelyett hogy rendelnék egyet. Pár hónap alatt mindent megtanultam. Nem vagyok egy mesterszakács, de rengeteg féle kaját el tudok készíteni.
2015. jún. 4. 19:44
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ment a zöld kéz. Valószínűleg egyszerűbb ételek megfőzése a járható út. Eddig tanulmányi ösztöndíjből, szociális támogatásból futotta ételrendelésre is - diákmunka mellett. Nyárra azonban csak a diákmunka marad és így jóval kevesebb egy hónapra a bevétel ugyanannyi kiadás mellett.
2015. jún. 4. 19:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Főzelékek? Gyakorlatilag ingyen vannak. 300 forint a lencse, és tudsz belőle főzni 3-4 napra elegendő kaját.
2015. jún. 4. 20:58
 6/7 A kérdező kommentje:
A többi kajában nem vagyok válogatós, viszont a főzelékeket nem szeretem. A leveseket annál inkább.
2015. jún. 4. 21:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez elég sok pénz, én ennyit költök, ha magam főzök, de napi több édesség van s jókat eszem. Paleóra váltva sem történt változás :D Most jóval kevesebbe kerül az étkezésem, fogyok és ketogénezek, szuper, úgyis roppant csóró vagyok most.

Főleg tojáson élek s van picike szezonális zöldség, kókuszzsír, némi olajos mag... Eléggé egészségtudatos vagyok, de ez jónak tűnik ilyen szemmel is. A tojást nagyon ajánlom, sokoldalú, tápanyagdús, laktató és roppant gyorsan lehet ételt készíteni belőle. Nekem nagyon ízlenek a jóféle házi tojások, pár tükörtojást mesés ebédnek tartok :) Pedig nagyon szeretek főzni s a változatosság is mindig fontos volt számomra.

Úgyhogy ez a pénz rengeteg, nem kell a legolcsóbb ételekre koncentrálni, bár azok is finomak tudnak lenni... Sült zöldséges rizs, mmm... Na olyat én nem eszem, de attól még vannak emlékeim róla. Persze fehérjével nem áll jól, de egy ételnek elmegy.

2015. jún. 4. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!