A tejnél a zsirtartalom mit jelent?
Figyelt kérdés
alacsony vagy magasabb a jobb?2015. jún. 1. 23:20
1/10 anonim válasza:
Minél magasabb annál inkább "tej" az amit iszol.
2/10 anonim válasza:
A tej a tehénből zsírosan jön ki. Ezért is nevezik a magas, legalább 3,5%-ös zsírtartalmú tejeket teljes tejnek. Az alacsonyabb, 1,5%-ös vagy 2,8%-os zsírtartalomhoz különböző eljárásokkal leszűrik a tejből a zsírt. Az, hogy melyik a jobb vagy egészségesebb, nem egyértelmű. A teljes tej mellett szól az az érv, hogy az a természetes, illetve egyes kutatások szerint a tejzsírnak vannak jótékony hatásai. A csökkentett zsírtartalmú tejet meg természetesen azok szorgalmazzák, akik a zsír és az elhízás ellen vannak. Ez nagyjából pont olyan vita, hogy most a vaj vagy a margarin az egészségesebb. Mindkettő mellett szoktak érvelni, és vannak időszakok, amikor az egyiket jobban felkapják. Végül megjegyzem, hogy az egészségesség mellett a különböző zsírtartamú tejek ára sem egyértelműen alakul. Alapvetően az ember azt gondolná, hogy a teljes tej az csak kijön a tehénből, és csomagolják, így kevesebb gond van vele, mint azzal, aminél külön eljárással csökkenteni kell valahogy a zsírtartalmat. És ez így is van tényleg. Viszont a kinyert tejzsírt később felhasználják más tejtermékek előállításánál, szóval a költség sokszor megtérül. Ezért van, hogy az alacsonyabb zsírtartalmú tej sokszor olcsóbb, mint a magas zsírtartalmú.
3/10 anonim válasza:
Rágem háznál vettem a tejet, erre már nincs lehetőségem.
A magasabb a jobb. Most csak 3.8-ast veszek.
4/10 anonim válasza:
2,8 % alá állítólag csak slaggal lehet vinni a zsírtartalmat, tehát az alatti már vízzel hígított tej. Mások szerint 1,5% ez a határ.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes válaszokat mos tmár megértettem :D
2015. jún. 2. 00:42
6/10 anonim válasza:
..Még jó, hogy van aki tanul erről..
A bolti tejet azt úgy csinálják, hogy a kezelés során MINDEN zsírt leszednek róla/ kiszűrnek belőle.
MAJD EZ UTÁN a tej fajtájának megfelelő %-ban adagolják vissza.
Tehát SEMMIT nem vizeznek.
7/10 lencsefőzelék válasza:
Nem leszek népszerű, de miért isszátok el a bocik elől a tejet?
https://www.youtube.com/watch?v=N80ocuZe40Y
31 percnél.
8/10 anonim válasza:
6: Rengeteg hazugságot is tanítanak. Amíg nem láttad a saját szemeddel, nem tudhatod, mi az igazság.
9/10 anonim válasza:
8as.. tejgazdaságban dolgozol?
Ellenben, vannak ám, akik ott ;)
10/10 anonim válasza:
Minél zsírosabb, annál jobb. Egyszer jártam ilyen bemutatón, ahol fejőgépek voltak kiállítva munka közben. Láttam, ahogy ön tehénből a tej, aztán a rendszer végén ahol csapoltak, friss hideg tejet lehetett kóstolni. Azt mondta ott az ember, hogy a rendszer hőkezeli, így nem kell már forralni. Az volt életem legfinomabb teje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!