Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Már a Lindt csokit is Lengyelo...

Már a Lindt csokit is Lengyelországban gyártják?

Figyelt kérdés
A Sparban vettem jóhiszeműen egy tejcsokis Lindt-t, hogy legalább ezt az osztrákok gyártják, 600 Ft volt. És mikor hazajöttem, akkor láttam, hogy gyártó Lengyelország. Most már ez sem lehet eredeti, mint a Milka? Hogy nem sül ki a szemük? Miért nem jöhet Magyarországra eredeti csoki? Már lassan mindent a lengyelek gyártanak. A Dörmire is már az van írva, meg még rengeteg csokira. Egyébként pedig a Lindt is eredeti osztrák csoki, akkor miért kell lesilányítani már azt is? Felháborítónak tartom, hogy kiadok 600 Ft-ot egy nem eredeti csokiért! Lehet leoltani, akkor is nekem van igazam!

2015. jún. 1. 15:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%

Pl a Milka németországban a leghitványabb csoki...legolcsóbb kategória max. 1euró egy kis tábla

Kóstold meg a Ritter SPort-ot....na az minőségi

2015. jún. 1. 15:09
 2/11 A kérdező kommentje:
Én ezt cáfolnám, mert a Müllerben vett eredeti Milka lágyabb, mint a lengyel sz.r. De én most a Lindt-ről beszélek, hogy eddig az eredeti volt, de most már azt is Lengyel-be gyártják. Miért nem jó az eredeti, drágább lenne és nem tudjuk kifizetni? Vagy miért? Egyébként így is 600 Ft..
2015. jún. 1. 15:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
tudod.... lengyelországban olcsóbb a munkaerő,megvették a disztribúciós jogot.igy német recept alapján,ott gyártják.De azért annyira szarozzuk már le a lengyeleket sem,régen én emlékszem jó karamellákat gyártottak.Másik példa,a Zott joghúrtokat,krémtúrókat is már zöme Lengyelországban gyártják.
2015. jún. 1. 15:21
 4/11 anonim ***** válasza:
96%

Az, hogy egy csoki (vagy bármi más) eredeti, NEM a gyártási HELYTÖL, hanem a gyártási TECHNOLÓGIÁTÓL függ.

Az eredeti gyártósor és technológia kihelyezése más országba nem változtat a minöségen, mert még szigorúbban ellemörzik az anyacégnél, mint az "eredeti" hylen gyártottakat.

Az, hogy a MO-on meg Ausztriában/Németországban kapható csoki íze meg eltérö, az nem a gyártóhely miatt van, hanem mert a magyar kereskedelem más ízüt kér, mondván, hogy az (pl ebben az esetben a keményebb, kevésbé olvadós) jobban megfelel a hagyomanyos magyar vevö ízlésének.

A gyártók természetesen a megrendelö kívánságát veszik figyelembe, és olyat gyártanak/szállítanak, amilyet kértek.

2015. jún. 1. 15:25
 5/11 A kérdező kommentje:
Megint jönnek a "magyar ízlés" kommentek. Nem sértegetni akarlak benneteket, de én egyáltalán nem értek egyet veletek. Mi az, hogy magyar ízlés? Inkább arról van szó, hogy nincs elég pénzünk és így olcsóbb, valamivel silányabb alapanyagból állítják elő nekünk magyaroknak, meg még egy két szomszédos országnak. Amúgy azt nem vitattam, hogy a gyártósor nem ugyanaz, meg a recept. Én az alapanyagról beszélek. Na mindegy! Nekem az a teóriám, hogy akik ott dolgoznak a gyárakban, meg ennél a Mondelez cégnél, azoknak azt mondták, hogy mondják azt a hiszékenyeknek, hogy mi magyarok így kértük, és ezért érzünk más ízt az eredeti ízhez képest. Na várom a támadásokat...
2015. jún. 1. 15:41
 6/11 A kérdező kommentje:
Ja és azt mivel magyarázzátok, hogy a lengyel Milka csokira is rá va biggyesztve, hogy "100 %-ban alpesi tejet tartalmaz". Nem gondoljátok, hogy ez vérlázító hazugság?
2015. jún. 1. 15:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Sparban,csak kommerciális termékek vannak,ami kb majdnem mindenhol.De akkor menj el Eisenstadba egy benzinkúthoz,és vedd meg az osztrák minőséget....

Nem támad le senki....te kérdeztél másrészről.Másik kommentelő sem mondott hülyeséget egyébként.

2015. jún. 1. 15:44
 8/11 A kérdező kommentje:
Oké, köszi. Előző kommentelőnek: én nem vitatom azt sem, hogy nem ellenőrzik, de akkor miért finomabb az eredeti országban gyártott? Állítólag így van a Nutellával is.. Magyarországra miért a sz.rabb jön? És nincs köze ennek a magyar ízléshez. Visszatérve: de akinek nincs lehetősége eredetit venni, akkor azzal mi van?
2015. jún. 1. 15:51
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Lengyelország azért nincs olyan messze, hogy ne lehetne alpesi tej a csokiban.

Én másféle termékeket árusító boltban dolgozom. Itt minden eredeti. MINDEN. A brand európai, a gyártás pedig távol-keleti.

Biztos, hogy az osztráknak gondolt csoki ott is készült?

A Brand egyébként svájci

2015. jún. 1. 15:51
 10/11 A kérdező kommentje:
Azért akkorát nem hazudhatnak, hogy azt írják rá, hogy Austria, és mégse ott gyártják. Gondolok itt a Milkára.
2015. jún. 1. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!