Miért olyan nehéz manapság kapni valódi csípős őrölt paprikát?
Gyerekkoromban még minden kis vegyesboltban árultak csípős, és ú.n. édesnemes őrölt paprikát. Mindig volt is otthon. Mostanában meg kis boltokban egyáltalán nincs, csak édes és csemege. A nagyobb áruházakban előfordul, de ott is olyan gyenge, hogy evőkanállal lehetne enni.
Nem más a helyzet a chili-fajtákkal sem. Pedig a lexikon szerint csípősségük sokszorosa (akár százszorosa) a magyar paprikáénak, mégis, már 5 félét vettem, és alig érezni valamit.
Hova tűntek a régi, tényleg csípős magyar paprikák? És senkinek sem hiányoznak...? Ennyire kényesek lettünk?
Utolsónak: nem műbalhé.
Először is: hagyományos, tiszta őrölt paprikára gondoltam, nem különböző kiegészítőkkel kevert konzerv termékekre, krémekre. Egyébként azok csípőssége is sokszor megkérdőjelezhető (régebben ezek többségét "enyhén csípős"-ként forgalmazták volna).
Másodszor: Írtam, hogy próbáltam több fajta chilit. 5 félét. Csípősségük közelít a nullához. Egyszer kóstoltam igazán csípőset, valahonnan Zalaegerszegről hozták, de azóta sem találtam olyat egy nagy áruházban sem a környéken, pedig kerestem.
Harmadszor: nem állítottam azt, hogy sehol sem lehet kapni. Csak azt, hogy a kisebb boltokból eltűntek. Az okát szerettem volna csak tudni. Ennyire idegenkedünk a csípős ízektől már, hogy nincs rá kereslet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!