Hogy oldajátok meg a mindig másnapos kenyér dolgot?
Mehet a fasírtba és bundáskenyérnek. Pirítósnak.
Megoldás: Csak annyit vesztek, hogy minimális maradjon.
(Bár nálunk mindig úgy van, hogy ha kevés kenyér van akkor mindig kéne meg de ha sok akkor meg a nagy része megmarad xD)
Ha van a közelben nagy bevásárlóközpont akkor meglehetne venni munka után is figyelembe véve, hogy mennyi van még otthon.
Segít egy össz családi vacsora, bundás kenyérből, francia pirítósból, melegszendvicsből, másnap egy ebéd töltött csirkecombból, töltött dagadóból, vagy egy töltelék betétes csontleves, fasírt is felvesz némi áztatott kenyeret...
Így gyorsabban elhasználhatod a régit, és eheted a frisset.
Vagy egyszerűen csak tedd tepsibe, szárítsd ki teljesen (szeletelve) aztán daráld le keksz darálón zsemlemorzsának.
Az jó sokáig eláll. :)
Vagy: zúzz össze fokhagymát, vágj finomra zsályát, bazsalikomot, oregánót. Ezeket tedd bele 2-2 deci olajba, és áztasd... ameddig akarod.
Vágd fel a kenyeret kis kockákra, süsd meg sütőben, vagy pirítsd meg serpenyőben, lassú tűzön, hogy ne égjen, csak szépen piruljon.
Szűrjél rá tetszés szerint valamelyik olajból egy kicsit, és kész is a boltban 1000 ft-os kilós egységáron kapható rágcsa.
Önmagában is jó, tv-zéshez, vagy salátákba is belekeverheted, ad nekik egy kis roppanós textúrát, ami sokat dob rajtuk.
Levesbetétnek is jó, krémlevesekbe.
Az a baj, hogy nem jól imádkozol. Azt mondod: "mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma"
Mondd azt: "mindennapi kenyerünket edd meg nekünk ma"
Így aznapi elfogy, másnaptól ehetitek a frisset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!