Egy konzerves étel, hogyan tud megromlani a konzervdobozában?
Figyelt kérdés
Mitől tud megromlani? Elméletileg légmentesen zárva van, hogy kerülhet bele olyan baktérium, ami lebontja az ételt?2015. febr. 25. 19:58
2/2 anonim válasza:
Úgy tud bekerülni egy baktérium, hogy benne van. A konzerválószerrel kombinált hőkezeléses technikák sem okoznak olyan mértékű mikrobaszám csökkenést, hogy valamennyi ne maradna benne a késztermékben. Ezek a mikroorganizmusok lassan szaporodhatnak és közben termelhetik az ételméregként viselkedő anyagcsere termékeiket. Különösen veszélyes a Clostridium botulinium, mert nem termel gázt, tehát nem púposodik fel a konzervdoboz, nem termel az étel ízét vagy aromáját megváltoztató anyagot, tehát a felbontott konzerv szemre, szagra, állagra ehetőnek minősülhet, csak éppen bele lehet halni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!