Szilvalekvárunk kb 10-13 éves a legöregebbi, már be van kristályosodva.5 literes üveg fele alatt van már össze szikkadva. Hogyan szedhetném ki az üvegből és jó még az egyáltalán?
Figyelt kérdés
2015. jan. 23. 19:18
1/6 anonim válasza:
Jó kemény lehet, de azért próbáld óvatosan késsel úgy vágni, mint a tortát, és cikkenként kiszedni. Szerintem ehető még, kb. mint a ládalekvár. Nekem ugyan a legrégebbi lekvárom öt éves volt, az íze tökéletes, de kenni nem lehetett, harapni kellett.
2/6 anonim válasza:
Nekem úgy sikerült, ahogy az elözö írta: éles, hegyes, vékony pengéjü késsel elvégtam 6 "tortaszeletre", és utána egyenként ki tudtam szedni.
Utána szeletekre vágva tudtuk enni
3/6 A kérdező kommentje:
Olvastam,hogy forró vizet kell önteni bele.... mit gondoltok erről?
2015. jan. 23. 23:38
4/6 A kérdező kommentje:
Párom is azt mondja majd cikkekre megpróbáljuk vágni,, bízom benne, hogy ehető még. Bár azt mondják, hogy a szilva lekvárra, hogy minnél régebbi annál jobb, de majd teszek fel képet facebookra és belinkelem miről beszélek... ;) köszönöm az eddigi és ezek utáni válaszokat is. :*
2015. jan. 23. 23:41
5/6 anonim válasza:
Jó s víz is, akár hideg, akár meleg. De az csak a szélén fogja oldani, lehet, hogy az egész tömb körbeforog az üvegben. Akkor már nem olyan könnyű cikkekre vágni. Egyébként én is úgy tudom, minél régebbi, annál zamatosabb.
6/6 anonim válasza:
Tényleg minél régebbi, annál aromásabb.
A víz (akár hodeg, akár forró) mem ér jóformán semmit, mert a szélét kicsit oldja és csupa ragacs lesz, de a nagyobb része marad olyan kemeny, amilyen elötte volt.
A cikkekre vágással ki lehet az üvegböl szedni, utána lehet felszeletve gyümölcsízként is enni, összedarabolva süteményekbe tenni, de ha hagyományos lekvárként akarnád fogyasztani, akkor a kiszedett cikkeket vágd fel kis darabokra és kevés vízzel fözd fel, amíg újra lekvárállagú lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!