Miért nem lehet 2x felmelegíteni valamit?
Figyelt kérdés
Esetemben kolbászkát, túl sokat melegítettem, mi lesz, ha visszateszem a hűtőbe, és újramelegítem legközelebb?2015. jan. 21. 22:59
1/4 anonim válasza:
nem lesz olyan jó íze,mitn frissen
az ismételt melegítéssel/hűtéssel elpusztulnak a vitaminok,elszaporodnak a bakrériumok
2/4 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz tőle, ha kétszer melegítesz valamit. Ami levest ma ettem, negyedjére volt melegítve, semmi baja. :)
3/4 anonim válasza:
Nyugodtan megmelegítheted legközelebb is. Van rá tudományos magyarázat, persze. A baktériumok a magasabb hőmérsékleten jobban szaporodnak. Ezért nem szabad újramelegíteni, vagy fagyasztós kaját visszafagyasztani. De ez a gyakorlatban (otthoni fogyasztásban) mégis csak azt jelenti hogy nyugodtan melegítheted az ételt. A fagyasztás kicsit másképp működik, de a lényeg hogy azért otthon nem kell a legszigorúbb szabályozásoknak megfelelni.
4/4 anonim válasza:
Nyugodtan lehet, akár többször is.Semmi baja nem lesz a többször melegített ételnek persze feltételezve, hogy időközben nem romlott.
A mondás szerint a káposzta 9-szer melegítve a legjobb:)
Addig azért nálunk nem marad meg.
a kolbásznak sem lehet semmi baja, ha jól át lett már eleve sütve. Persze mindig összébb megy szegényke :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!