Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért nem lehet 2x felmelegíte...

Miért nem lehet 2x felmelegíteni valamit?

Figyelt kérdés
Esetemben kolbászkát, túl sokat melegítettem, mi lesz, ha visszateszem a hűtőbe, és újramelegítem legközelebb?

2015. jan. 21. 22:59
 1/4 anonim ***** válasza:
38%

nem lesz olyan jó íze,mitn frissen

az ismételt melegítéssel/hűtéssel elpusztulnak a vitaminok,elszaporodnak a bakrériumok

2015. jan. 21. 23:22
 2/4 anonim ***** válasza:
90%
Semmi bajod nem lesz tőle, ha kétszer melegítesz valamit. Ami levest ma ettem, negyedjére volt melegítve, semmi baja. :)
2015. jan. 22. 00:00
 3/4 anonim ***** válasza:
89%
Nyugodtan megmelegítheted legközelebb is. Van rá tudományos magyarázat, persze. A baktériumok a magasabb hőmérsékleten jobban szaporodnak. Ezért nem szabad újramelegíteni, vagy fagyasztós kaját visszafagyasztani. De ez a gyakorlatban (otthoni fogyasztásban) mégis csak azt jelenti hogy nyugodtan melegítheted az ételt. A fagyasztás kicsit másképp működik, de a lényeg hogy azért otthon nem kell a legszigorúbb szabályozásoknak megfelelni.
2015. jan. 22. 01:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan lehet, akár többször is.Semmi baja nem lesz a többször melegített ételnek persze feltételezve, hogy időközben nem romlott.

A mondás szerint a káposzta 9-szer melegítve a legjobb:)

Addig azért nálunk nem marad meg.

a kolbásznak sem lehet semmi baja, ha jól át lett már eleve sütve. Persze mindig összébb megy szegényke :)

2015. jan. 22. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!