Létezik valamilyen szárnyasból, pl. pulykából készült szalámi vagy kolbász?
Figyelt kérdés
Az lenne a lényeg, hogy sertéshúst ne tartalmazzon. Másból készülhet. Köszönöm.2014. dec. 13. 23:38
1/5 anonim válasza:
Igen, lehet kapni pulykaszalámit, kolbászt is, de úgy tudom, hogy sertés szalonna darabot tesznek hozzá. Esetleg külföldi (német) termékeknél az összetevőket érdemes átnézni, azok között esetleg találsz színtiszta szárnyas szalámit.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Én is erre jutottam, ahogy olvasgatok a neten, de még keresgetek.
2014. dec. 13. 23:54
3/5 zolidobos válasza:
Pulykából kiváló kolbász készíthető.
Ha vallási, vagy egészségügyi, vagy egyéb okból a disznó zsiradék nem megfelelő számodra, tegyél hozzá 70:30 arányban lebőrözött liba szalonnát. Ezt lebőrözés után, darálás előtt érdemes kásásra fagyasztani, így daráláskor nem kenődik. Vigyázat! Szalonnáról, tehát a testet borító bőrös zsiradékról beszélünk a háj(hasűri zsír) nem alkalmas.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a receptet. Bár jelenleg venni szeretnék, de hasznos lesz ha házilag akarok majd készíteni.
3. válaszoló, csak van, találtam. A gallicoopnak a kőrös vastag pulykakolbásza nem tartalmaz sertésszármazékot.
2014. dec. 16. 22:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!