Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Lehet kapni még jó tejfölt?

Lehet kapni még jó tejfölt?

Figyelt kérdés

Emlékszem, hogy gyerekkoromban a tejföl egy ilyen krémes valami volt, de már jó ideje csak olyanokat láttam, amik a dobozból kiborítva olyan szilárdak, hogy kb megtartják a doboz formáját, meg szó szerint tejföltornyokat lehet kiszedni egy kanállal, és nem csúsznak szét rajta... Az ízük se az igazi. Már jó ideje nem tudok normális tartármártást csinálni, se mást, amibe tejföl kéne.

Szóval a kérdésem az lenne, hol lehet olyan igazi krémes, lágyabb tejfölt kapni? A Cserpes termékekről mindig hallom, hogy jók, de a közelünkben sajnos nem kaphatóak. De ha kell, akár messzebbre is elmennék érte. Az ár sem számít, mert annyira sok tejfölt nem használok, de az inkább legyen minőségi. Márkanevet, beszerzési helyet is szívesen fogadok.

2014. nov. 13. 12:26
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem te kefirt ettél gyerekkorodban. Az gyakorlatilag a krémes tejföl.
2014. nov. 13. 12:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem, 100 %, hogy tejföl volt. Youtubeon keress rá arra, hogy tejföl reklám, ott a legelső videóban is nagyon krémes a tejföl (amire én gondolok, az átmenet a nagyon folyós meg a mostani tejföl között).
2014. nov. 13. 12:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Értem. Én amúgy szoktam néha olyat, hogy kanállal összekeverem, ilyen körkörös turmix mozdulatokkal, és egy idő után sokkal lágyabb lesz, mint alapállapotban. Próbáld ki
2014. nov. 13. 12:35
 4/7 anonim válasza:
Nézd meg piacon. Székesfehérváron vannak ilyen termelői áruk is, házi teljes tej, teljes tejföl meg ilyesmi. Mindenképpen termelői árukra van szükséged, azok nagyrészt bio és egészségesek. És tényleg jók, bár nekem a boltival sincs sok bajom... :D
2014. nov. 13. 12:35
 5/7 A kérdező kommentje:

A keverős trükköt én is ismerem, néha még 1-2 csepp vizet is teszek bele, attól tényleg krémesebb lesz, de valahogy az íze sem az igazi. :( Megkérdeztem anyukámat is, és ő is ugyanezt mondta, szóval nem hiszem, hogy én emlékszem rosszul.

A termelői piac jó ötlet, de oda is utaznom kell sajnos.

2014. nov. 13. 12:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Jól emlékszel, gyerekkoromban a tejfölt merőkanállal merték és folyós volt, az igazi, jó házi tejföl most is olyan. Piacokon árulnak még ilyet.
2014. nov. 13. 15:10
 7/7 anonim ***** válasza:
A Kunsági, a Tolle krémesebb állagú. Az Alföldi tej terméke (sok néven fut ) valóban betontejföl, de nagyon jó a minősége, egy kis felkeveréssel krémessé tehető.És csak 20 %-ost érdemes venni, annak az ízhatása még megfelel az tejföl iránti elvárásoknak.
2014. nov. 13. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!