A nyírfacukor hogy tartalmazhat 40%-kal kevesebb kalóriát (és a dobozára is kevesebb kcal van írva), ha 100g-ban 100g a szénhidrát?
Igen, van szénhidrát, ami nem hasznosul, nem tud vele mit kezdeni a testünk.
Ez laza, ezt még értem. Az élelmi rostokat is. Pl. a lenmagban rengeteg a szénhidrát, de szinte kizárólag rostként, amit nem emészt meg a test.
Engem a vodka nettó szénhidrátmentessége bizonytalanít el. Ketogén diétázók simán isszák, nulla nettó szénhidrátot számolva rá. De ha egyszer kalóriatartalma van, akkor miért nem számít? Máshogyan hat a testre, mint a többi hasznosuló szénhidrát? Annyira sosem érdekelt, hogy hosszan kutakodjak utána, talán majd egyszer.
a xillit (merthogy a nyírfa túlzás, már nem abból, hanem valami nádféléből készítik) pont annyival kevésbé édes, mint amennyivel kevesebb kalória.
tehát ha a kávédba két kanál cukrot tettél, akkor xillittel pont 4 kanállal fogsz tenni, hogy pont olyan legyen. szerintem...
de az biztos,hogy ezerszer jobb, mint a cukor :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!