Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen íze van az avokádónak?

Milyen íze van az avokádónak?

Figyelt kérdés
Még soha nem vettem, nem tudom milyen lehet pl salátába.

2014. nov. 6. 15:18
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább avokádóíze :D Egyébként nem tudom megmondani, pedig nagyon szeretem és gyakran is szoktam enni. Nem édes, de nem is sós, nekem az is dilemma, hogy gyümölcs-e vagy zöldség.

De szerencsére nem túl drága, vegyél egyet és kóstold meg :) salátába szerintem jó lehet, én krémnek szoktam csinálni pirítóshoz, mert tortillacsipsz mellé mártogatósnak, ilyesmikhez teljesen illik.

2014. nov. 6. 15:33
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszi, megkóstolom, azért nem vettem idáig, mert ránázásre olyan semmilyen ízűnek tűnik, de majd meglátom. Főzőműsorokban láttam és kedvet kaptam a megkóstolásához, remélem nem csalódok.
2014. nov. 6. 15:52
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Nincsen erőteljes íze. Szinte semleges. Állagra olyan vajas, tömény íze van. Nem tudom jobban megfogalmazni.
2014. nov. 6. 15:59
 4/18 A kérdező kommentje:
Ha semleges, akkor mégis inkább zöldség, mint gyümölcs.
2014. nov. 6. 16:22
 5/18 anonim válasza:
83%
semi íze. a vaj is ízesebb.
2014. nov. 6. 16:37
 6/18 anonim ***** válasza:
93%

Nekem nem ízlik, csak az állaga tetszik s a tény, hogy zsíros és nem édes gyümölcs :D

Enyhén zöld íze van vagy hogyan mondjam... De leginkább semmilyen, én még csak zsírosnak sem érzem, igaz, sokkal zsírdúsabb növényekhez vagyok szokva.

Salátába az állaga miatt kellemes lehet, ilyen kis olvadóan puha kockákat lehet belőle vágni, de ízre tényleg nem nagy szám.

Én próbáltam már sós és kakaós krémet is készíteni belőle, de csak "felvizezte" őket.

2014. nov. 6. 16:49
 7/18 anonim ***** válasza:
83%
Egészségesebb, és jobb is, mint ha vajat kennél a kenyérre. Nincs nagy íze, de azért másabb, mint a semmi.
2014. nov. 6. 16:52
 8/18 anonim ***** válasza:
80%
Megy ám a hülyítés! "Sokkal zsírdúsabb növényekhez vagyok szokva!" Melyikek vónának azok, szöszi? :-D Meg hogy "fölvizezi a kakajókrémet"! Hát azt föl, biztosan! :-DD
2014. nov. 6. 17:28
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Nincs karakteres íze, krémes, vajszerű, enyhén édeskés, én nagyon szeretem.
2014. nov. 6. 18:21
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Salátába nem igazán jó, mert inkább kenhető mint vágható.

Az íze de nagy durranás, be kell ízesíteni, úgy tök jó dolgokat lehet belőle készíteni.

Pl guacamole-t.

És igen, zsíros, de többszörösen telítetlen zsírsavakat, esszenciális zsírsavakat, és rengeteg antioxidánst tartalmaz, úgyhogy nagyon egészséges.

2014. nov. 6. 20:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!