Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tejérzékenység?! (hosszú)

Tejérzékenység?! (hosszú)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Utolsó kétségbeesésemben írok nektek, talán valaki ért hozzá, és tudna nekem segíteni...

Az a helyzet, hogy durván már 2-2,5 éve hasmenést okoz a tej, eleinte csak a tej volt, aztán sajt, túró, azaz mindenféle tejtermék.. igyekeztem ezeket kihagyni az étrendemből, és elmentem tavaly egy laktózérzékenység vizsgálatra, ez negatív lett, gondoltam, hát jó, akkor inkább mégjobban vigyázok arra amit eszek, de sajnos mindig becsúszott egy-egy csoki vagy sütemény, és már odáig fajult a helyzet, hogy már a kenyértől is (természetesen ami tejjel készül) hasmenésem lesz.. Ez után elmentem tejallergia vizsgálatra, ez volt kb egy hete, az is negatív lett, utána a háziorvosom elküldött még egy vizsgálatra, ahol valamilyen baktériumot kerestek a gyomromban (nem emlékszem a nevére, de vizsgálat előtt narancslevet kellet innom, benne valamilyen tablettával, de előtte bele kellet fújnom egy kis zacskóba, és fél óra múlva ezt meg kellet ismételnem), természetesen ez is negatív lett..

Most időpontot kell kérnem a gastroenterológiára, gyomortükrözésre...

Amit még fontosnak tartanék:

-ez az egész azután kezdődött el, hogy edzőterembe jártam és olcsó/szar minőségű fehérjét szedtem tejjel, mert, úgy jobb volt az íze.. (jó nagy barom voltam)

-miután tejterméket v. egyebet fogyasztok ami tejjel készült, kb rá eleinte 2-3 nappal jelentkezett a hasmenés, most már egy napon belül..

-reggelente mindig nagyon savas a gyomrom (orvos szerint reflux lehet, de elvileg ennek semmi köze a problémámhoz..)

-erre a savproblémára rennie-t szedtem, de attól is hasmenésem lesz..

Valaki esetleg valami megoldást? :( Eléggé bosszant már az egész, és csak 1-1.5 hónap múlva kapok időpontot a tükrözésre..

19/F

Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. okt. 22. 08:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Na ácsi! Tejet iszol vagy bolti kamutejet? Nem mind1, utobbi szójás vegyszeres vacak. Próbáld csak ki házitejjel mert szerintem egyáltalán nem az lesz, hanem vagy szója vagy valami adalèk.
2014. okt. 22. 09:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát bizony, a kenyérben nincs tej, szóval valami adalék lesz.

Menj el egy Arolo tifár kezelésre, Arolo-val bármit le lehet kérdezni az univerzum tényeiből, vérképet is többek között, és a megoldást is.

Ez a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás, amit tudok.

100 E Ft körül vannak a piacon a teljes ételintolerancia-vizsgálatok, nekem is ajánlottak, úgyhogy első körben én az Arolóhoz fordulnék.:)

2014. okt. 22. 09:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Nézték, hogy nem vagy-e érzékeny a diszacharidokra? Egyik ismerősöm igen, és neki is megy sok mindentől a hasa. Ez magyarázná, hogy miért vagy több dologtól is készen. Szerintem a vizsgálatig próbáld meg kitapasztalni, hogy mi az, ami megy, és mi az, ami nem. Tehát indíts egy szigorúbb diétát (tejtermékek, allergének kizárása), aztán fokozatosan engedd be a kritikusabb kajákat, hátha valami kiderül.
2014. okt. 22. 09:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha érzékeny vagy a tejtermékekre, akkor nyilván hagyd el őket, s ha eszel valami boltit vagy házit, tudd meg az összetételt. Nekem elég evidens, hogy így kezeli le az ember, de itt a gyk-n tapasztaltam már, hogy nem. Nem igazán értem. Rengeteg ember szabad akaratából nem eszik tejterméket s elég jól elvan (persze, annak nehéz, aki valamiért akar enni tejterméket, de ha egyszer rosszul lesz tőle, akkor ne akarjon.)

A savprobléma megoldását nem tudom.

2014. okt. 22. 13:56
 5/5 anonim válasza:

Nem tejfehérje érzékenység lett a kulcs?

Nem csak allergia van rá, hanem intolerancia is létezik, ekkora napok után jönnek elő a tünetek .

2021. febr. 15. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!