A zabliszt egészséges? Ti szoktátok használni?
Már sokszor bebizonyosodott számomra, hogy a búzaféléket nem nekem találták ki, a kukoricaliszttől sem érzem jól magam. Ezért arra gondoltam, hogy mindenhez, ami lisztet igények, zablisztet használnék. Esetleg ami még szóba jöhet, az a kölesliszt. Rizst nem eszek semmilyen formában, ahogy kenyeret sem. Ha esetleg van valamilyen tapasztalatotok vele, stívesen veszem, ha leírjátok. :) És persze, mindenkinek megy a zöld kéz.
;)
A zabot a magyar paleo elfogadja, nyersen is, pedig glutén is van benne.
Inkább egyél magliszteket, lenmag, szezám, naorafirgó, gesztenye, kókusz.
Kipróbálhatod, számodra milyen, szerintem ha ez lesz a táplálkozásod gyenge pontja, akkor jól csinálod... A keményítődús lisztekkel sokszor egyszerűbb az élet, amennyiben hagyományosabb ételekre vágysz. Palacsintát konkrétan még nem sikerült jót, ruganyosat csinálni paleósan ÉS keményítős cucc nélkül (tápiókával már igen, ami paleós, de masszív keményítő), kivéve a gesztenyelisztes verziót, viszont az túl szénhidrátos, túl drága és nem szeretem az ízét. Mondjuk nem gond, inkább eszem törőset :). Valahogy szeretünk palacsintázni a párommal, hiába vannak e szerepkörben más ételeink, azok nem úgy néznek ki :)
Szóval zabliszttel könnyebb megvalósítani az ilyesmit, szezámmal keverve is készítettem vele kenyérpótlékot :) Főleg annak idején a páromnak, aki nem bírja az annyira töményen zsíros dolgokat, mint én (nem hatotta meg nagyon, ő rizsezik elszántan). Én nem szeretem a zabízt, de kiegészítő hozzávalónak tényleg sokat segít az állagon.
Nem szoktam használni, kísérleteztem vele kicsit, tudom az előnyeit, én nem eszem, főleg, hogy most már ketogén diétán vagyok. De nem tartom rossznak.
Alapból nincs a növényben glutén, de keresztszennyeződhet, ezt szoktam olvasni. Mivel az üzemekben feldolgoznak más, gluténes gabonát is, előfordulhat a szennyeződés...
Van, akit ennyi is zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!