Mennyi nálatok kg-ja a karfiolnak?
Most olvastam egy cikket, miszerint 100 ft/kg a karfiol és most érdemes belőle főzni.
Miskolcon a piacon 150-160 kg, de nálunk (falun, Miskolc mellett) a Coop-os boltban 399 Ft/kg, a zölségesnél pedig 260 Ft/kg.
Huhh, már vagy 2 hete nem vettünk, mert kaptunk, de akkor ilyen 100-150 lehetett? Fehérváron veszünk inkább ilyesmit, itt a faluban sokkal drágább, a városba pedig úgyis be kell menni olykor. Itt inkább a még teljesen jó, de felére leárazott zöldségeket és gyümölcsöket veszem, OK, bizonyára nem hű de friss, de az én hűtőmben is elállnak jópár napig, míg megeszem őket, néha belefér.
Itt a faluban a fejes káposzta olcsó, ilyenkor 100ft alatt van :)
De a karfiolnak sok hónapja jó az ára, rég érdemes ennem, főleg, mert nagyon szeretem és a szénhidráttartalma is alacsony, ez utóbbi nekem most számít. A káposzta volt drága nyáron, most már lement, azt inkább télen használom, amikor korlátozottabb a lehetőség más zöldségekből, főleg, ha számít az ár is.
Én is ugyanígy vagyok, mint ahogy írod. Én nagy tételben veszem és így 100 Ft/kg.
(éttermem van)
4. voltam, azóta meg tudtam kérdezni a páromat. Bocs, az emlékezetem csalt, én és az időérzék... Amit írtam, az régebben volt. Most a párom anyja, aki mesés áron szokott zöldséget szerezni, 200-ért kapott karfiolt a piacon (szépet :)), zöldségesnél 280 volt.
Jópár hete volt Budapesten 100 alatti is, de akkoriban Fehérváron is volt 100-ért kicsit csúnyább karfiol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!