Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A chorizo kolbász mennyiben...

A chorizo kolbász mennyiben különleges, vagy mennyiben másabb mint az itthon kapható kolbászok? Melyik hasonlít rá leginkább? .

Figyelt kérdés

2014. okt. 1. 15:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért nehéz erre igazi választ adni, mert nem mindegy, hogy a nagyáruházakban kapható tömegtermékről van szó, standardizált összetevőkkel, gyártástechnológiával, vagy kézműves termékekről.

Ettem néhány magyar szalámit, kolbászt, amelyet csak kis mennyiségben készítenek, s szinte ismerősi körben elfogy. Boltban, főleg nem áruházban nem kapsz ilyent.

Ez minden országra igaz.

Az itt kapható magyar, spanyol, olasz, dán stb. húsételek meg sem közelítik a kis műhelyek minőségét, ízvilágát.

A spanyol vagy portugál kézműves chorizokat szeretnéd.

Különlegessége? Az attól függ, mennyire kell annak lennie. Az olasz pizza különleges a magyar kenyérlángoshoz képest? Szerintem nem. Édes testvérek ezek ketten.

A chorizo és a magyar csípős szalámiinkhoz képest is csak annyiban különleges, hogy a készítési módja kicsit eltérő.

2014. okt. 1. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 A kérdező kommentje:

Tessék. Itt egy értékelhető válasz.

Az eredeti kérdés egyébként így hangzott, azoknak a kedvéért akik arra gondolnak, hogy korlátoltság miatt a magyart tartjuk feltétlenül jobbnak.


"A chorizo kolbász mennyiben különleges, vagy mennyiben másabb mint az itthon kapható kolbászok? Melyik hasonlít rá leginkább?"

2014. okt. 1. 16:11
 13/17 A kérdező kommentje:
A kérdést megválaszoltnak tekintem, nem várok rá újabb válasz. köszönöm.
2014. okt. 1. 16:13
 14/17 anonim ***** válasza:
38%
Értettem, Őrmester eltárs! Kérek engedélyt meghúnyászkodni!
2014. okt. 1. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
57%

Csak megjegyzem: a boltban kapható kolbászok, beleértve a gyulait is, újabban borzalmas minőségűek. Házikolbászt pedig elég nehéz kapni.

Érdekesség: a lányom Németországban lakik, és ott van magyar módra készített kolbász, nagyon jó minőségű.

2014. okt. 1. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:

Azért én tovább görgetném a kérdést.

Ugyanis én sem tudtam megfejteni, hogy mi az a fura, enyhén savanykás íz, ami a jellegzetes chorizo-ízt adja. Magyar kolbásznál/szaláminál még sosem éreztem ezt. Még csak hasonlót sem.

(Érdekes, hogy a macskáink megvesznek a magyaros fűszerezésű hústermékekért, de a Chorizotól szinte menekülnek.)

Nem akarok állást foglalni a kérdésben, hogy melyik nemzeté a jobb, mert egyformán imádom mindegyik húsárut.

2014. okt. 2. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim válasza:
Annyit fűznék az eddigiekhez, hogy igen más az elkészítési módja tudtommal több féle is van és a főzős műsorokban a puhább lecsókolbász állagút használják mert jó zsíros és finom ízt ad a kajának amikor kisül a zsírja és egyébként füstölt piros paprikát használnak hozzá, míg Magyarországon a paprikát nem divat füstölni ki tudja miért?
2017. aug. 27. 04:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!