A chorizo kolbász mennyiben különleges, vagy mennyiben másabb mint az itthon kapható kolbászok? Melyik hasonlít rá leginkább? .
Azért nehéz erre igazi választ adni, mert nem mindegy, hogy a nagyáruházakban kapható tömegtermékről van szó, standardizált összetevőkkel, gyártástechnológiával, vagy kézműves termékekről.
Ettem néhány magyar szalámit, kolbászt, amelyet csak kis mennyiségben készítenek, s szinte ismerősi körben elfogy. Boltban, főleg nem áruházban nem kapsz ilyent.
Ez minden országra igaz.
Az itt kapható magyar, spanyol, olasz, dán stb. húsételek meg sem közelítik a kis műhelyek minőségét, ízvilágát.
A spanyol vagy portugál kézműves chorizokat szeretnéd.
Különlegessége? Az attól függ, mennyire kell annak lennie. Az olasz pizza különleges a magyar kenyérlángoshoz képest? Szerintem nem. Édes testvérek ezek ketten.
A chorizo és a magyar csípős szalámiinkhoz képest is csak annyiban különleges, hogy a készítési módja kicsit eltérő.
Tessék. Itt egy értékelhető válasz.
Az eredeti kérdés egyébként így hangzott, azoknak a kedvéért akik arra gondolnak, hogy korlátoltság miatt a magyart tartjuk feltétlenül jobbnak.
"A chorizo kolbász mennyiben különleges, vagy mennyiben másabb mint az itthon kapható kolbászok? Melyik hasonlít rá leginkább?"
Csak megjegyzem: a boltban kapható kolbászok, beleértve a gyulait is, újabban borzalmas minőségűek. Házikolbászt pedig elég nehéz kapni.
Érdekesség: a lányom Németországban lakik, és ott van magyar módra készített kolbász, nagyon jó minőségű.
Azért én tovább görgetném a kérdést.
Ugyanis én sem tudtam megfejteni, hogy mi az a fura, enyhén savanykás íz, ami a jellegzetes chorizo-ízt adja. Magyar kolbásznál/szaláminál még sosem éreztem ezt. Még csak hasonlót sem.
(Érdekes, hogy a macskáink megvesznek a magyaros fűszerezésű hústermékekért, de a Chorizotól szinte menekülnek.)
Nem akarok állást foglalni a kérdésben, hogy melyik nemzeté a jobb, mert egyformán imádom mindegyik húsárut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!