Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ki tudja mi az a tofu?

Ki tudja mi az a tofu?

Figyelt kérdés
2014. szept. 26. 16:31
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
A google. Az se bonyolultabb mint itt megkérdezni...
2014. szept. 26. 16:44
 2/7 anonim ***** válasza:
34%
Szója, amit a vegák hús helyett esznek. Borzalmas az íze.
2014. szept. 26. 16:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A tofu egy szójababból készült étel. A szójabab hüvelyes. Hüvelyeseket nem csak a vegetáriánusok fogyasztanak, ahogyan tofut sem. Bárki ehet tofut.

Magyarországon különböző ízesítésben kapható tofu, láttam már natúr, füstölt, paprikás, metélőhagymás változatát, de elképzelhető, hogy van több is.

A tofut az ember otthon is el tudja készíteni, vannak fórumok erről.

A tofura sokan hiszik/mondják azt, hogy szójababsajt, de az tévedés, a tofu és a szójababsajt két különböző dolog. (Körülbelül úgy, mint ahogyan a túró különbözik a sajttól. Ez utóbbiak mindkettő tejtermék, de teljesen különböző eljárással készülnek tejből.)

A tofuból nagyon finom kajákat lehet készíteni.

Vannak, akik szerint egészséges a szójabab, mások szerint éppen ellenkezőleg - ahogy minden mással kapcsolatban is elő szokott fordulni mindkét vélemény. ;-)

[link]

2014. szept. 26. 17:19
 4/7 anonim válasza:
56%
Parancsolj de ezt szerintem te is meg tudtad volna csinálni: [link]
2014. szept. 26. 17:58
 5/7 bumbi02 ***** válasza:
46%

Miért lenne a túró és a sajt különböző tejtermék? A túró egy friss sajt, amit nem érlelnek. Nem véletlen hívják németben is sokszor "frischkäse"-nek (friss sajt), vagy az angolok "cottage cheese"-nek.

Amúgy a tofu szójatúró, és nem csak az a kemény változata ismert, amit tömbökben lehet kapni. Lényegében a szójatejből kicsapódó túrót préselik össze, és cska ez határozza meg, hogy lágy vagy kemény a tofunk.

2014. szept. 27. 00:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Szójasajt.
2014. szept. 28. 12:59
 7/7 anonim válasza:
48%
Én tudom :D
2014. okt. 8. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!