Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért ilyen drágák a felvágottak?

Miért ilyen drágák a felvágottak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Az érdekelne, hogy miért ilyen drágák a felvágottak mikor a színhús csirkemell 1400Ft, a sertéscomb 1200Ft, lapocka 1099Ft és még lehetne sorolni, viszont értelmes felvágottat meg már bőven 1300-1400 Forint felett lehet vásárolni kilós árat nézve mikor azok töredékében tartalmaznak színhúst. A kedvencem az 1800-1900Ftos párizsik.



2014. szept. 15. 19:36
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Nyilvan felvagottak esetben van koltsege a feldolgozasnak.
2014. szept. 15. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
A feldolgozás nem ingyen van: munkabér, üzemfenntartás, fépek, rezsi, stb.
2014. szept. 15. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

Ha megveszik ennyiért, akkor miért ne?


Egy csomó dolog van, ami tele van vízzel s egyéb olcsó anyagokkal s tuti nagy árrés van rajta, mégis megveszi a nép.

2014. szept. 15. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Világos, hogy vannak a feldolgozásnak költségei. De ezeket is beleszámítva akkor is aránytalannak érzem a drágaságukat, pláne, hogy tele vannak mindenféle mesterséges ízfokozókkal, térfogatnövelőkkel, és még lehetne sorolni..

A felvágott fogyasztás szerintem csökken.

Nem véletlenül írják ki gyenge marketingfogással a X ft/10dkg árakat egyre több helyen. Az átlag vásárló gyomra (és persze agya) könnyebben megemészti 210Ft/10dkg árat mint a 2ezren felüli kilós árat.

2014. szept. 15. 20:28
 5/9 anonim ***** válasza:
71%
Feldolgozás, fűszerek, csomagolás, érlelés, szárítás, szállítás, stb stb költségei.
2014. szept. 15. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
73%

"Nem véletlenül írják ki gyenge marketingfogással a X ft/10dkg árakat egyre több helyen. Az átlag vásárló gyomra (és persze agya) könnyebben megemészti 210Ft/10dkg árat mint a 2ezren felüli kilós árat."

Gyerekkoromban - a nyolcvanas években - KIZÁRÓLAG a 10 dekás ár volt kiírva, úgyhogy ennek elég nagy hagyománya van.

És hogy válaszoljak: van minőségi felvágott, csak kevés, és valóban nem sokkal drágább, mint a húst alig tartalmazó szarok. Utóbbira nem érdemes költeni, az előbbiek viszont indokoltan nem olcsók - hús + feldolgozás + munka stb... Szóval meg kell nézni, mit veszel, és akkor érdemes lehet felvágottat venni (létezik jó minőségű párizsi, sonka, szalámi stb.).

2014. szept. 15. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Utolsót kiegészítem:


Én jó minőségűnek azt tartom, ahol legalább 80% hús van a felvágottban, és nincs bőrke, lebeny benne.

2014. szept. 15. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
35%

Nem egészen értek egyet, egy időben próbáltam csak drága (értsd, 4000/kilós áron felüli) felvágottakat venni... hát pocsékabbak voltak, mint az olcsók. A tartósítószeren kívül mást nem is nagyon éreztél benne.

Aztán egyszercsak megundorodtam az egésztől, és visszamentem vegának, és ez volt a legjobb döntés, amit hozhattam. A kérdezőnek is ezt javaslom, bár kell majd 4-5 év, mire kitisztulsz annyira, hogy ízeket is érezni kezdj a szemét után.

2014. szept. 21. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
68%
szart drágán is lehet venni, tehát csak attól, hogy 4000-ért veszed, nem lesz jó. de van pár gyártó, ami jó minőségű termékeket gyárt. Ahogy fentebb írta valaki, 80-90%-os hústartalom általában jó minőségű és jó ízű termékeket takar.
2014. szept. 21. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!