Miért ilyen drágák a felvágottak?
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy miért ilyen drágák a felvágottak mikor a színhús csirkemell 1400Ft, a sertéscomb 1200Ft, lapocka 1099Ft és még lehetne sorolni, viszont értelmes felvágottat meg már bőven 1300-1400 Forint felett lehet vásárolni kilós árat nézve mikor azok töredékében tartalmaznak színhúst. A kedvencem az 1800-1900Ftos párizsik.
Ha megveszik ennyiért, akkor miért ne?
Egy csomó dolog van, ami tele van vízzel s egyéb olcsó anyagokkal s tuti nagy árrés van rajta, mégis megveszi a nép.
Világos, hogy vannak a feldolgozásnak költségei. De ezeket is beleszámítva akkor is aránytalannak érzem a drágaságukat, pláne, hogy tele vannak mindenféle mesterséges ízfokozókkal, térfogatnövelőkkel, és még lehetne sorolni..
A felvágott fogyasztás szerintem csökken.
Nem véletlenül írják ki gyenge marketingfogással a X ft/10dkg árakat egyre több helyen. Az átlag vásárló gyomra (és persze agya) könnyebben megemészti 210Ft/10dkg árat mint a 2ezren felüli kilós árat.
"Nem véletlenül írják ki gyenge marketingfogással a X ft/10dkg árakat egyre több helyen. Az átlag vásárló gyomra (és persze agya) könnyebben megemészti 210Ft/10dkg árat mint a 2ezren felüli kilós árat."
Gyerekkoromban - a nyolcvanas években - KIZÁRÓLAG a 10 dekás ár volt kiírva, úgyhogy ennek elég nagy hagyománya van.
És hogy válaszoljak: van minőségi felvágott, csak kevés, és valóban nem sokkal drágább, mint a húst alig tartalmazó szarok. Utóbbira nem érdemes költeni, az előbbiek viszont indokoltan nem olcsók - hús + feldolgozás + munka stb... Szóval meg kell nézni, mit veszel, és akkor érdemes lehet felvágottat venni (létezik jó minőségű párizsi, sonka, szalámi stb.).
Utolsót kiegészítem:
Én jó minőségűnek azt tartom, ahol legalább 80% hús van a felvágottban, és nincs bőrke, lebeny benne.
Nem egészen értek egyet, egy időben próbáltam csak drága (értsd, 4000/kilós áron felüli) felvágottakat venni... hát pocsékabbak voltak, mint az olcsók. A tartósítószeren kívül mást nem is nagyon éreztél benne.
Aztán egyszercsak megundorodtam az egésztől, és visszamentem vegának, és ez volt a legjobb döntés, amit hozhattam. A kérdezőnek is ezt javaslom, bár kell majd 4-5 év, mire kitisztulsz annyira, hogy ízeket is érezni kezdj a szemét után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!