Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a véleményetek a fehér...

Mi a véleményetek a fehér kenyérről és úgy a kenyérről általában?

Figyelt kérdés
Valóban olyan egészségtelen lenne, mint ahogy mondják (negtapad a bélbolyhok között, stb.)? Tudnátok kenyér nélkül élni?
2014. aug. 26. 12:18
 1/8 anonim ***** válasza:

En nagy szerelmese vagyok a forro, roppanos heju feher kenyernek...

Regen melo utan mindig bementem a peksegbe es mire hazaertem, eleszegettem egy 1/4 kg kenyeret. :)

Itt ami van toast kenyer, az tenyleg csak toastnak jo, az egyeb "klasszikus" kenyerek meg nem izlenek igazan, igy nem eszem mar annyit.

2014. aug. 26. 12:47
 2/8 anonim ***** válasza:

A frissen sült fehérlisztes kenyér tud nagyon finom lenni, de valóban egészségtelen.

Még nem próbáltam kenyér nélkül élni, úgyhogy nem tudom megítélni, hogy tudnék-e.

2014. aug. 26. 13:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Egyszer volt egy erősen gluténos időszakom (rájöttem, hogy finom töltött pirítóst tudok készíteni), akkor a testem finoman szólt, hogy nem kéne, akkor abbahagytam a gluténevést. Nem volt nehéz, főleg, hogy sokkal jobbakat eszem így, sosem voltam kenyeres és jól sem laktam vele...

A párom nagyon kenyeres volt, mindenhez kenyeret evett s ha nem volt épp étel, akkor kenyeret... Ugyanakkor döntött a gluténmentesség mellett, mint én, azóta rizst eszik helyette és teljesen boldog vele.

Magkenyeret viszont eszünk, főleg én. Nem olyan sokat, de sűrűn.

2014. aug. 26. 15:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Imádom a friss ropogós héjú, lágy belsejű fehér kenyeret, és nem is mondok le róla, nem tudnék kenyér nélkül élni, és valahogy nem is érdekel amiket irogatnak róla, hiszen minden kaja, felvágott, és egyebek olyan vacak, és annyi minden nem ehető dolog van bennük, hogy legalább már a jó kis libazsíros kenyerem maradjon meg számomra.
2014. aug. 26. 16:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Inkább arról beszélnének, hogy mi van a virslikben, párizsiban, felvágottakban, májkrémben, stb., no ezek valóban egészségtelenek, bár finom kenyeret sem lehet kapni a boltokban, legfeljebb egyes pékségekben, vagy ha én sütöm ezernyi adalék nélkül, jó lisztből.
2014. aug. 26. 16:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Attól függ.

Van, amit imádok, mg 3-4 naposan is szinte friss, de akad, amitől irdatlanul felpuffadok és fáj a gyomrom (azokat helyből nem vesszük).

Amúgy simán tudnék, nagyon keveset eszek. Reggelire - ha nem müzlizek - fél szelet, meg esetleg viszek egy szeletet szendvicsnek. Este már nem eszem ilyesmit, inkább sajt, kolbi, túró, tojás, sós perecke, vagy ropi...

2014. aug. 26. 17:28
 7/8 anonim ***** válasza:

#5: Jogos, na olyat sem eszem és ha már itt tartunk, semmiféle bolti húst sem és egészen kivételes, ha nem egykomponensű terméket veszek a boltban. Se cukor, se tejtermék (pici keménysajtot kivéve, de majd még inkább leépítem, csak néha kényelmes, a párom pedig veszi :P), se adalékanyag és egyebek...

Nyilván így sem maga a tökély egy bolti zöldség, de az a szint nekem már megfelel, ha nincs más :)

De egy mezei, alacsony minőségű virslinél szerintem is ártatlanabb egy házi kenyér, pedig én igazán nem vagyok gluténpárti... Ráadásul a házinak nem is kell teljesen vagy akármilyen mértékben fehérlisztből készülnie, lehet játszani az alapanyagokkal.

2014. aug. 26. 21:01
 8/8 anonim válasza:
Semmi.
2014. szept. 16. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!