Mi a véleményetek a fehér kenyérről és úgy a kenyérről általában?
En nagy szerelmese vagyok a forro, roppanos heju feher kenyernek...
Regen melo utan mindig bementem a peksegbe es mire hazaertem, eleszegettem egy 1/4 kg kenyeret. :)
Itt ami van toast kenyer, az tenyleg csak toastnak jo, az egyeb "klasszikus" kenyerek meg nem izlenek igazan, igy nem eszem mar annyit.
A frissen sült fehérlisztes kenyér tud nagyon finom lenni, de valóban egészségtelen.
Még nem próbáltam kenyér nélkül élni, úgyhogy nem tudom megítélni, hogy tudnék-e.
Egyszer volt egy erősen gluténos időszakom (rájöttem, hogy finom töltött pirítóst tudok készíteni), akkor a testem finoman szólt, hogy nem kéne, akkor abbahagytam a gluténevést. Nem volt nehéz, főleg, hogy sokkal jobbakat eszem így, sosem voltam kenyeres és jól sem laktam vele...
A párom nagyon kenyeres volt, mindenhez kenyeret evett s ha nem volt épp étel, akkor kenyeret... Ugyanakkor döntött a gluténmentesség mellett, mint én, azóta rizst eszik helyette és teljesen boldog vele.
Magkenyeret viszont eszünk, főleg én. Nem olyan sokat, de sűrűn.
Attól függ.
Van, amit imádok, mg 3-4 naposan is szinte friss, de akad, amitől irdatlanul felpuffadok és fáj a gyomrom (azokat helyből nem vesszük).
Amúgy simán tudnék, nagyon keveset eszek. Reggelire - ha nem müzlizek - fél szelet, meg esetleg viszek egy szeletet szendvicsnek. Este már nem eszem ilyesmit, inkább sajt, kolbi, túró, tojás, sós perecke, vagy ropi...
#5: Jogos, na olyat sem eszem és ha már itt tartunk, semmiféle bolti húst sem és egészen kivételes, ha nem egykomponensű terméket veszek a boltban. Se cukor, se tejtermék (pici keménysajtot kivéve, de majd még inkább leépítem, csak néha kényelmes, a párom pedig veszi :P), se adalékanyag és egyebek...
Nyilván így sem maga a tökély egy bolti zöldség, de az a szint nekem már megfelel, ha nincs más :)
De egy mezei, alacsony minőségű virslinél szerintem is ártatlanabb egy házi kenyér, pedig én igazán nem vagyok gluténpárti... Ráadásul a házinak nem is kell teljesen vagy akármilyen mértékben fehérlisztből készülnie, lehet játszani az alapanyagokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!